Anmeldelse: The Moon Illusion, Københavns Musikteater

Anmeldelse: The Moon Illusion, Københavns Musikteater

Af Jonas Gudmand

Du skal tage din sjove ven med en skæv tankegang under armen og smutte ind og besøge Københavns Musikteater. Her kan I møde to svenske gøglere, der formår at underholde og til tider også danne en eftertænksom stemning.

Der er nogle forestillinger, der er lidt spøjse at fortælle om, fordi de er – spøjse. For hvordan forklarer man lige om gøgl på en scene?!

Omdrejningspunktet for handlingen i “The Moon Illusion” er en masse orange ringe, som det er muligt at kaste med, jonglere med og egentlig også bruge som redskab til at lege med en and. Med andre ord er der brugt en let og original fantasi til at finde på, hvad en simpel orange ring kan bruges til.

1

Allerede inden forestillingen er startet, er der en særlig atmosfære i scenerummet. Lokalet er mørkt, og når publikum sætter sig ses en masse hvide tråde hænge ned fra loftet (se billede), som hænger i lag. Det er rigtig smukt at se på, fordi det er med til at sætte en nysgerrig stemning. Trådene bliver brugt igennem hele forestillingen på en enkel og fin måde, når der sker forskellige handlingsforløb.

Disse tråde er jo også ganske simple ligesom ringene. Men her ser vi også, hvor mange forskellige funktioner, de kan have.

Det er i sig selv inspirerende at se, hvordan ringene og trådene så fantasifuldt kan bruges. Hvorfor sidde og voldtage sin iPhone, når det måske er muligt at få lige så meget glæde af at lege med en fnugrulle?

Ideen bag titlen på forestillingen er, tror jeg, at vi for øjnene af os skal se nogle illusioner, vi ikke kan forklare. Det lykkes også for de to svenske gøglere at skabe overraskelser med hjælp fra ringene, scenografien og hinanden. Men det vil være synd at sige, at jeg sidder i en sindsstemning af bjergtagende målløshed over, hvad jeg ser for øjnene af mig.

Jeg er vild med de medvirkende: Samuel Gustavsson og Petter Wadsten. Jeg forestiller mig, at de er bedste venner i hele verden. Wow, hvor kan de to finde ud af at lege sammen. De både driller og holder om hinanden – præcis som bedste venner gør det. Specielt Petter Wadsten viser store evner med sin jonglering. Ja, jeg vidste slet ikke, man kunne jonglere sådan. De to gøglere har et befriende legende samspil, der både ses, når de jonglerer sammen, og når de bare står og kigger på hinanden.

Ni plakater set på strøget. Foto: Jonas Gudmand
Ni plakater set på strøget. Foto: Jonas Gudmand

Jeg må dog sige at handlingsforløbet i forestillingen halter lidt. Det virker som om, at de mest har fokuseret på at eksperimentere et langt stykke frem, men uden at helheden kommer til at rumme et bragende sanseindtryk.

Men hvor er jeg glad for, at jeg har set “The Moon Illusion’. Mit eget eksperimenterende legebarn er kommet tilbage. Det skete i miniformat, da jeg følte for at gå baglæns op ad trappen til min hoveddør.

I slutningen af forestillingen blev jeg overrasket over, at der dukkede en sætning op i mit hoved: ”Man skal ikke gemme sig for livet”.

 

Rapid Eye
Københavns Musikteater, Kronprinsensgade 7, 1114 København K

Spiller indtil d. 25. april 2015

Spilledato: 14. april 2015

Fotos: Rapid Eye og Jonas Gudmand

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side: http://kobenhavnsmusikteater.dk/forestillinger/the-moon-illussion/

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *