Anmeldelse: Tivoli Juleshow 2023, Tivoli

Anmeldelse: Tivoli Juleshow 2023, Tivoli

Af Christian Skovgaard Hansen

Spørgsmålet er, om man kommer i julestemning ved at opleve årets Tivoli Juleshow, og om showet egentlig er af landets julede shows. Jeg kan i hvert fald godt have min tvivl.

Idéen fejler ikke noget, men showet løfter sig aldrig rigtig til et fantastisk show, og man sidder nede på rækkerne eller oppe på balkonen og tænker på, hvorfor mon den rigtige julestemning vil indfinde sig. Man indser dog snart, at det ikke rigtig vil ske denne gang.

Årets show stritter lidt i mange retninger, som ikke rigtig vil – eller kan – finde én fælles og ikke mindst en julet retning. Showet mangler fremgang, og de enkelte indslag kommer derved til at fremstå for sig selv uden rigtig at komme til sin ret i en (julet) helhed. Det bliver derfor en kende fladt.

Rasmus Botoft er aftenens vært. Det gør han for så vidt fint, men han bliver aldrig rigtig hverken veloplagt eller entusiastisk. Hans jokes bliver aldrig rigtig sjove, og han mangler timing. Det virker lidt til, at præsentationerne og mellemstykker mellem underholdningen er skruet sammen i sidste øjeblik.

På scenen leveres sangene af henholdsvis af Miriam Mandipira, Oh Land, Alice Carreri, Betty Bitschlap og Rasmus Bjerg, og selvom de hver især gør det ganske hæderligt, så er de alle oplevet bedre i andre sammenhænge. Oh Land sang ganske fint sin egen julekalendersang ”Julefeber”, og hun mere eller mindre yndigt gjort reklame for balletten ”Snedronningen”, som netop nu spiller i Koncertsalen, og som hun har lavet musikken til. Rasmus Bjerg crooner ganske fint, men der mangler den der sidste glød i hans sange denne aften, og hverken Alice Carreri eller Betty Bitschlap får lov til helt at komme til sin ret, uanset om de synger hver for sig eller sammen i duetten ”Santa Baby”. Miriam Mandipira både åbner og slutter showet, og bedst er hun til slut med ”All I Want for Christmas”.

Peter Nørgaard er ikke bare bugtaler, men også bugsanger, og han og hans lettere flabede hund giver også et nummer, som aldrig bliver rigtig sjovt. Vi får også besøg af både julemanden, Pjerrot og Botofts figur Else fra Rytteriet, som forenes i et noget for langt og ikke særligt morsomt samspil, hvor der dog deles gaver ud til udvalgte publikummer.

Musikken leveres af Tivolis Big Band under ledelse af Peter Jensen. De starter lidt svagt ud, men hurtigt kommer de efter det, så musikken falder i hak og bliver swingende, så de bliver en fornøjelse at høre på.

Bedst på scenen er dog danserne. Vi fik et par korte, men fine indslag fra dansere fra Tivoli Ballet Teater. Aftenens allerbedste indslag får vi dog fra danseren Selene Muñoz, der leverer en fyrig juleflamingo. Det sker – som sædvanlig fristes man til at sige – med både temperament og energi, men også charme og ynde, der kommer langt ud over scenekanten, og den store kjole er her erstattet af et skarpt hvidt buksesæt.

Showet som sådan er ikke decideret dårligt, men når der er tale om den store (underholdnings)maskine, som Tivoli trods alt er, og når man tager en billetpris på 300-600 kr. pr. billet, så må man godt forvente underholdning og julestemning, som kommer fra en af de øverste hylder. Dét får Tivoli desværre ikke rigtig indfriet til årets Tivoli Juleshow. Æv!

Tivoli Juleshow kommer derfor kun halvvejs i mål, og den store julestemning udebliver. Julestemningen kan du til gengæld få i selve Tivoli, som også i er smukt juleudsmykket i hele parken, hvor særligt de mange smukt udsmykkede juletræer kan vække juleglæde.

Tivoli, Koncertsalen, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Spilleperiode: 5. december 2023

Set den 5. december 2023

Fotos: Michelle Berg

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.tivoli.dk/da/kultur-og-program/musik/2023/tivolijuleshow20230512koncertsalen

Vært: Rasmus Botoft

Medvirkende: Miriam Mandipira, Selene Muñoz, Oh Land, Alice Carreri, Betty Bitschlap, Rasmus Bjerg, Peter Nørgaard og dansere fra Tivolis ballet

Orkester: Tivolis Big Band

Kapelmester: Peter Jensen

Varighed: Ca. 1 time og 20 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *