Anmeldelse: True.Story, Sort/Hvid

Anmeldelse: True.Story, Sort/Hvid

Af Christian Skovgaard Hansen

 

’True.Story’ er en monolog af og med Nanna Cecilie Bang i spotlightet. Forestillingen er skrevet af hende selv, og den er iscenesat af instruktør og dramatiker Christian Lollike, som samtidig er teaterleder på Sort/Hvid.

Igennem den times tid, som forestillingen varer, tager Nanna Cecilie Bang os med gennem en ung kvindes liv, fantasier og tanker. Forestillingen har titlen ’True.Story’ – men er det nu egentlig den virkelige historie, som vi ser? Det er spørgsmålet, men uagtet dette, lyder teksten ærlig og som noget, som en gennemsnitlig ung dansk kvinde kunne have gennemlevet.

Nanna Cecilie Bang præsenterer det hele med den rette portion alvor, humor og dramatik. Vi kender ikke kvinden Nanna Cecilie Bang, men vi kommer her med ind i hendes (en kvindes…) hverdag uden filter. Rekvisitterne er få, nærmest ikke eksisterende.

true-story-sort-hvid-533x800

Nanna er ene kvinde i spotlightet. Hun leverer det rette bid, men samtidig også et nærvær og ærlighed, som strømmer ud i salen. Alene med kropssproget og stemmen åbner hun kvindens tanker op, og hun rummer både de dybe, mere intime momenter og ikke mindst vildskaben, som aldrig kammer over og bliver for meget.

Teksten giver os nogle gode grin, og forestillingen rider på den humoristiske indgangsvinkel. Men når det er sagt, kan de fleste (formentlig kvinder hovedsageligt…) relaterer sig til tekstens emner, og mon ikke også, at en del selv har prøvet noget lignende. Vi gennemlever en række ”faser” i en ung kvindes liv, både op- og nedturene, gennem Nannas monolog. Som hun selv siger, så repræsenterer hun gruppen af kvinder, som snart bliver 30 år, men som ikke har styr på livet.

Der er derfor også en portion eftertænksomhed i teksten. På den ene side griner vi ad og med Nanna. Men! Hvad er det perfekte og det uperfekte, hvilke relationer har vi, hvilke reaktioner får vi? En endeligt svar gives ikke her – men som Nanna ofte siger ”Jeg er okay…”. Men er hun nu egentlig det?

Et spadestik dybere her ville have været et stort plus, så vi ikke blot får præsenteret den unge kvinde og hendes historie, men at vi faktisk også får et moment af, hvad hun gør – eller burde gøre – for at overleve. Hvordan bliver man mere end bare ”okay”?

Samlet er ’True.Story’ en underholdende, eftertænksom og ikke mindst velspillet monolog.

 

Sort/Hvid, Staldgade 38, 1699 København V

Spilleperiode: 7.-9. juni 2017 (CPH STAGE) og 22.-30. september og 6.-7. oktober 2017

Set den 7. juni 2017

Foto: Petra Kleis

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.sort-hvid.dk/projekt/true-story/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *