Anmeldelse: Tartuffe, DDSKS Odense

Anmeldelse: Tartuffe, DDSKS Odense

Af Mette Herschend

 

Så er vi nået til den tid på sæsonen, hvor afgangseleverne fra DDSKS Odense spiller deres afgangsforestilling – denne gang er det ’Tartuffe’. Der er masser af energi og masser af Molière på Teater Momentum i disse dage (og i Skuespilhuset i København senere på måneden).

’Tartuffe’ er en samfundskritisk klassiker fra 1664 og er blevet opsat et utal af gange siden da. En skurk har smigret sig til et meget fordelagtigt venskab med en naiv herre, Orgon, i det bedre borgerskab. Hele familien i huset kan se, hvordan Tartuffe har snoet husets herre om sin lillefinger, og hvordan han får del i alt, hvad hans hjerte kan begære. Familien forsøger at lægge planer for, hvordan de skal afsløre den snedige snyltegæst, inden det er for sent, men det er ikke let, når ålen er så glat som Tartuffe…

06-tartuffe

For høj musik, hysterisk latter og replikker, der volumenmæssigt ikke formår at overdøve musikken; det er derfor en lidt trættende begyndelse, og man sidder og håber, at det ikke fortsætter sådan, for så fatter man ikke et kvæk. Heldigvis dør musikken ud, og ordene får lov til at fylde rummet.

Replikkerne er på vers, og jeg bliver lidt glad indeni over, at man ikke har valgt at skrive dem ud i prosa. Flere af skuespillerne fik de rimende replikker til at lyde naturlige, og det er noget af en kunst. Særligt havde Joakim Skovgaard Nielsen som Orgon og Katrine Bæk som den snarrådige tjenestepige Dorine en virkelig stærk replikbehandling og hvilede samtidigt godt i deres karakterer. Alle skuespillerne virker ærkeprofessionelle, og man ænser ikke, at de er (næsten) nyuddannede.

10-tartuffe

Der er ikke noget støvet og gammelt over denne opsætning af Molières komedie. Alle sprudler af energi, og der er fart over feltet. Scenen består af vægmoduler på hjul, som skuespillerne selv rykker rundt på i sceneskiftene. Det fastholder dynamikken på scenen, så pusten ikke går ud af forestillingen.

19-tartuffe

Afgangseleverne leverer en udmærket og original opsætning af forestillingen. Man er godt underholdt hele vejen igennem, og er man til klassisk komik og lidt samfundskritik, synes jeg bestemt, man skal aflægge Teater Momentum – eller Skuespilhuset – et visit i juni.

 

DDSKS Odense

Teater Momentum, Filosofgangen 19, 5000 Odense

Spilleperiode: 1.-11. juni 2017

Set den 7. juni 2017

Fotos: DDSKS Odense

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.teatermomentum.dk/event/tartuffe/

 

Spiller senere i: Skuespilhuset, Lille Scene, Sankt Annæ Plads 36, 1250 København K

Spilleperiode: 13.-15. juni 2017

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20162017/skuespil/tartuffe/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *