Anmeldelse: Underskoven, Naturcenter Amager (GLiMT)

Anmeldelse: Underskoven, Naturcenter Amager (GLiMT)

Af Amalie Sloth de Fine Licht

‘Underskoven’ er et stemningsfuldt eventyr om en pige, der må tage kampen op med sine egne dæmoner. Forestillingen er for børn og barnlige sjæle, men kan bestemt også anbefales for den teaterinteresserede som gerne vil opleve teateret i nye omgivelser.
Jeg har cyklet hele vejen fra centrum og ser nu ned på min mobil som stædigt fastholder, at jeg har nået mit mål. Marker strækker sig på begge sider imens skumle, science fiktion lignende bygninger tårner sig op nær indgangen til noget, der ligner et naturreservat. Jeg spørger manden med den refleksgule vest, om han ved, hvor der bliver spillet teater, men han kigger kun forvirret på mig og ryster på hovedet. Vestamager Naturcenter kan han til gengæld godt vise mig vejen til.

Her stifter jeg bekendtskab med Molly og hendes far, som i dag vil ledsage mig og resten af publikum, på felttur til underskoven. Og så cykler vi alle sammen ind i underbevidsthedens skov af drømme og mareridt, hvor magiske, mærkelige væsner gemmer sig i træerne og det høje græs. En mystisk kraft bortfører Mollys far og lader hende alene med et helt hold af forventningsfulde publikummer, som må følge Molly i hendes søgen efter faren og sig selv.

1
Forestillingen er produceret af scenekunstkompagniet GLiMT, som med sin specialisering i fysisk og akrobatisk teater har et meget stærkt visuelt udtryk. Således er forestillingen fyldt med sjove cirkuslignende karakterer, som kommunikerer med kroppen frem for stemmen. Lyd var der dog nok af, for skoven var fyldt med musik og lyde, som meget effektivt skabte en sælsom og mystisk stemning, og ligeså gennemført var de uhyggelige, smukke og sjove væsener, som vi mødte på vores vej.

Desværre sluttede turen alt for brat, og jeg blev lidt skuffet over den vage slutning. Selvom der var et tydeligt klimaks i slutningen af forestillingen, var handlingen for svag og forudsigelig. Jeg nød det unge publikums reaktioner og de smukke, smukke billeder, men gik ikke fra ‘Underskoven’ med noget at tænke over. Forestillingen er således helt sikkert rettet mod børn i 8-15-års alderen, og jeg var ked af ikke at have fået denne information lidt før, da jeg så nemmere kunne være gået ind på forestillingens præmis.

For mig som hyppig teatergænger var det dog en stor og dejlig oplevelse at se teateret udfolde sig i naturen. Jeg kom hjem med en helt anden energi og friskhed end efter mine traditionelle teaterbesøg. Da der efter forestillingen begyndte et voldsomt regnvejr som skabte en kæmpe regnbue, skulle man næsten tro at det var planlagt fra teater GLiMT’s side.

Er man ikke alt for naturforskrækket og husker masser af varmt tøj, så er ‘Underskoven’ en sjov og ny måde at se teater og opleve naturen på.

Tag børnene og cyklerne under armen, og kom ud og se hvilke sjove væsner der holder til i skovene omkring København.

GLiMT

Naturcenter Amager, Granatvej 3-15 2770 Kastrup

Set den: 28 maj 2015

Spilleperiode: 28 maj-20 juni 2015
                       Tor.–fre. kl. 19, lør. kl. 15

Fotos: Søren Meisner

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side: http://www.glimt.info/dk/dk_forestillinger_US.html

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *