Anmeldelse: VOKS, Bådteatret (Teater Hvis)

Anmeldelse: VOKS, Bådteatret (Teater Hvis)

Af Jacob Riegels

 

På vejen ned i Bådteatrets skrog vurderer jeg mine forventninger. Jeg har kun læst en smule om stykket på nettet, men jeg ved den er skrevet poetisk. Mens vi finder pladserne husker jeg at skærpe min koncentration, for jeg kan nemlig godt tabe tråden, hvis teater bliver lidt for abstrakt.

Stykket går i gang, og jeg følger ivrigt med trods poesien. De to kvinder, spillet af Anne-Sofie Krogh Jensen og Anja Nielsen, driver rundt på gulvet i en sløv tomgang. Jeg opdager, at karaktererne med replikkerne hele tiden genlever fortiden, og undervejs prøver jeg at gætte, hvem de er, og hvad der er sket dem forinden. Men det er ikke nemt at regne ud. Deres blik er fjernt, og deres tunge kropsbevægelser hjælper ikke til at forstå poesien. Tværtimod. Kroppene synes at fortælle andre historier parallelt med replikkerne. Jeg ved ikke rigtigt, om det er meningen.

Rytmen føles flydende og næsten drømmeagtig, men af og til sker der små hak, der ødelægger det. Det viser sig f.eks. når jeg ser en pludselig usikkerhed i kvindernes øjne midt i en koreografi. Mest var det dog musikken, der for mig virkede upassende valgt og klodset afviklet. Den synes at bryde med stykkets rytme og harmonerede ikke med historien.

14117777_1015749351856877_2627977537960406537_n

Da stykket slutter allerede efter en lille time, er jeg ret sikker på at have forstået historien. I hvert fald de vigtigste dele. Jeg kan godt lide ikke at få alting leveret på et sølvfad, og de mange symboler lagde en fin stemning. Jeg kunne næsten se den tunge sne der langsomt faldt om scenen. Det skal de have ros for.

Men i det store og hele var det ikke rigtig godt nok, beslutter jeg på vejen hjem i toget. For meget tid brugte jeg på at afkode poesien, og følelsesmæssigt blev jeg kun meget lidt påvirket. Det var ikke en kedelig forestilling, men den underholdte eller forundrede heller ikke. Måske andre forstår den nemmere, og måske andre bedre kan relatere til den, men fra mig får ’VOKS’ kun 2/6 bloddråber. Det er ikke den letteste forestilling for en ny, ung teatergænger.

 

 

 

Gæstespil af Teater Hvis

Spiller på Bådsteatret, Nyhavn 16Z 1051 KBH K

Spilleperiode: 3.-11. september 2016

Set den 3. september

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:
http://www.baadteatret.dk/voks/

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *