Anmeldelse: Bosch’ drøm, Repubublique

Anmeldelse: Bosch’ drøm, Repubublique

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

Hieronymus Bosch’ værker kommer til live på Republique, hvor akrobatik og videoinstallation mødes i en ambitiøs nycirkusforestilling på Store scene.

I år fejrer vi 500-året for Hieronymus Bosch’ fødselsdag. En maler, hvis værker er kendt for sine surrealistiske og fantasifulde figurer. Mest kendt er maleriet ”Lystens have”, som også danner ramme for forestillingen.

bosch_workshop_01_per-morten-abrahamsen

Bosch’ malerier portrætterer et helt specielt univers af mærkelige og til tider groteske væsner, nøgne mennesker og forunderlige landskaber. Det er dette unikke univers, som vi som publikum, bliver suget ind i, og som vi igennem forestillingen får lov at udforske.

På vores rejse møder vi en professor, professorens datter, Salvador Dali, Jim Morrison fra The Doors, Bosch selv og flere af Bosch’ mystiske skabninger. Der er altså mange karakterer fra andre verdener og tider, som måske ikke lige umiddelbart passer ind i Hieronymus Bosch’ malerier.

Det er med de mange karakterer og temaer, at ’Bosch’ drøm’ til tider kommer til at tage munden for fuld. Middelaldermusik afbrydes af rockmusik, og det bliver svært at sige ja til et univers, hvis koncept hele tiden skifter. Som Bosch’ malerier, er tanken bag de mange forskellige skift, højst sandsynligt, at det er et flydende univers, hvor alt kan ske, men forestillingen mangler en rød tråd.

w5i5985-borchdroem

Artisternes isolerede præstationer er dog, under alle omstændigheder, forrygende og betagende. Især med tanke på, at det er de samme 6 artister, der spiller alle roller!

Hvad mere er, har de kun har haft knapt 3 uger til at lære forestillingen, hvilket gør deres præstationer endnu mere imponerende. Luftakrobatikken, som både bliver udført i en stor nøgle og på trapez, er tryllebindende. Her fandt forestillingen det flow og den lethed, som forestillingens struktur manglede.

’Bosch’ drøm’ stritter i mange retninger, og man kan nogle gange føle sig lidt sat af. For hvad laver professoren i en seng med Jim Morrisons 60’er-tøs? Og hvad er Salvador Dalis rolle egentlig i historien?

w5i6097a-borchdroem

Kan man læne sig tilbage, uden at stille alt for mange spørgsmål, er ’Bosch’ drøm’ et sansebombardement med fine og skønne øjeblikke. Smukke billeder bliver skabt i mødet mellem animerede billeder og akrobaternes kroppe, i en hyldest til en af Europas mest indflydelsesrige malere.

 

 

 

Repubublique, Store scene, Øster Fælled Torv 37, 2100 København

Spilleperiode: 3.-17. september 2016

Set den: 6. september 2016

Foto: Per Morten Abrahamsen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://republique.dk/dk/forestillinger/bosch-droem/

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *