Anmeldelse: Thunder, Warrehouse9 (Helene Kvint)

Anmeldelse: Thunder, Warrehouse9 (Helene Kvint)

Af Amalie Sloth de Fine Licht

Lynet er slået ned i Warehouse9. Helene Kvint er forvandlet til en tegneseriehelt med rød kappe, rustning og flagrende blond hår. Hun skal redde verden! Men det er nemmere sagt end gjort.

I Warehouse9 er der plads til de lidt mere skæve produktioner, og det er derfor også her, at jeg har fået de mere anderledes og interessante oplevelser. I aften er det performancekunstner Helene Kvint, der står alene på scenen, med forestillingen ‘Thunder’ der er på engelsk.

Hvad gør man når man finder Thors hammer, Mjølner, i sin baghave?

1

Helene Kvint ved det godt, hun er jo udvalgt til at redde verden. Derfor står hun i superheltekostume med røg- og vindmaskine og tordenlyde over højtalerne. Hun kæmper og kæmper mod ”the villains” – skurkene, som projiceres op i ægte tegneseriestil på to skærme bag hende.

Et ret komisk billede skulle man tro, men jeg havde svært ved at gennemskue, om der blev lagt op til publikumsgrin, da situationens komiske potentiale ikke blev udnyttet særlig meget af Helene Kvint.

Den efterfølgende sekvens lå også i skarp kontrast; nøgen, kun svøbt i den røde kappe, skaber hun ordløse, poetiske billeder på scenen, og senere, med en mikrofon, skaber hun fine lydbilleder.

Til sidst lader Helene Kvint sin helterustning ligge tilbage, og tager sin egen kjole på. Det er også en kamp at være menneske, kvinde og mor. I hverdagen må man være sin egen helt eller heltinde.

I ‘Thunder’ er der rigtig mange gode ideer, billeder og temaer i spil, men det kan være svært at gennemskue, hvad Helene Kvint vil sige uden virkelig at tage analysebrillerne på. Der er mange gentagelser og lange pauser, og der bliver sprunget, lidt forvirrende, imellem genre og virkemidler.

Du skal altså selv på hjernearbejde, hvis du vil frem til et budskab og holde koncentrationen, men er du vild med performancekunst er det her måske lige en forestilling for dig!

 

Helene Kvint

Warrehouse9, Halmtorvet 9, Kbh. V.

Forestillingen er på engelsk

Spilleperiode: 28. marts–1. april 2017

Forestillingen spiller også den 1.–2. juni som en del af Performance Plug’N Play program på Warehouse9 under CPH STAGE.

Set den: 28 marts 2017

Foto: Andreas Bergmann

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.warehouse9.dk/28-03-01-04-kl-20-00-thunder-helene-kvint-performance/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *