Anmeldelse: Welcome to the Internet, Filuren

Anmeldelse: Welcome to the Internet, Filuren

Af Caroline Schrøder  

At skulle acceptere 1000 siders købsbetingelser for en kop kaffe er absurd. At instruere sin kæreste i sexstillinger fra en pornovideo er også absurd. Og at lade sig guide af en enhjørning med afrohår, en karatekat og Karsten er i dén grad en absurd oplevelse. 

Men for forældre eller folkeskolelærere, der gerne vil forklare en ting eller to til de unge mennesker om internettets muligheder – og risici, er disse tre guider ualmindelige kompetente. 

Og det endda samtidig med, at alle kan få sig et godt grin! 

1

‘Welcome to the internet’ r publikum godt rundt i krogene af internettet gennem små montager, der hver især sætter fokus på ét bestemt aspekt: Hvad er trolling? Hvordan opdrager man sine forældre, så de ikke er så pinlige på de sociale medier? Og hvordan føles det, når en film med en selv bliver sendt ud i den digitale atmosfære, selvom den slet ikke skulle ses af andre?     

Forestillingen spilles i et højhastigt tempo, som medvirkende Marie Marschner, Steffen Nielsen og Daniel Bevensee klarer umådelig fint. Iført total gakkede kostumer, kaster alle tre sig rundt på gulvet, snakker i munden på hinanden og spiller en masse skønne karakterer.

Kombineret med Brian Wind-Hansens sprogfinurlige replikker om blandt andet Snapchatgalakser, der forsvinder med et blink, skabes der ofte komiske øjeblikke, der giver publikum et par gode grin 

Et par gange forsvinder den gakkede attitude fra forestillingen, men skiftet fungerer desværre ikke altid lige godt.

Alvoren har en tendens til at komme lidt pludseligt, blandt andet i fortællingen om Marcus, der hængte sig selv, mens folk kunne følge med i hele seancen fra deres computereDet er meget ubehageligt at høre om, og derfor er det ærgerligt, at stykket forsætter som om intet var hændt, da scenen er slut. Nu skal vi igen klappe os på lårene af grin og prøve at følge med i den hurtige replikudveksling uden at tænke på Marcus.   

Generelt er ‘Welcome to the internet’ dog en rigtig morsom forestilling, der kommer omkring overraskende mange aspekter af internettet. Som forestillingen selv gør opmærksom på, vil den ikke diskutere om internettet er en god eller dårlig opfindelse.

I stedet vil den gerne tage os i hånden, og med Brian Wind-Hansens egnen analogi fortælle, at internettet er som en hammer: Værktøjet er ikke farligt i sig selv. Det handler om, hvordan brugeren benytter det. 

 

Teater Apropos og Teater Filuren

Filuren, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C

Spilleperiode: 24. marts-7. april 2017

Set den 29. marts 2017

Foto: Per Pedersen

Lyst til at købe billet? Læs nærmere her:
http://filuren.dk/forestillinger/welcome-to-the-internet#ad-image-0  

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *