Re-anmeldelse: Shu-bi-dua – The Musical, Østre Gasværk Teater (Fredericia Teater)

Re-anmeldelse: Shu-bi-dua – The Musical, Østre Gasværk Teater (Fredericia Teater)

Af Christian Skovgaard Hansen

 

Wauw! Fredericia Teaters ’Shu-bi-dua – The Musical’ har bestemt ikke mistet gnisten siden urpremieren i Fredericia den 25. september 2015 – snarere tværtimod! Den spiller nu på Østre Gasværk Teater i København, inden turen senere på foråret går til Musikhuset i Århus, og begge steder er spilleperioden forlænget.

 

I opsætningen på Østre Gasværk Teater er scenografien tilpasset teatrets anderledes rum. Bjørg Gamst har samtidig overtaget rollen som Sille fra Kristine yde, mens at vi ser at Mick bliver spillet af Christian Collenburg. Forestillingen passer fantastisk ind i Østre Gasværk Teaters specielle rum, og den tilpassede scenografi og det faktum, at Østre Gasværk Teaters pladser dels går rundt på de 3 af scenens sider, dels at der er stigning på rækkerne og ingen balkon (nærmest som et amfiteater), gør, at man som tilskuer får en anderledes og flot oplevelse af forestillingen. At forestillingen er kommet til Østre Gasværk Teater har kun gjort godt for forestillingen.

 

Den digitale scenografi og scenens små virkemidler virker stadig. Men Østre Gasværk Teaters scenerum og mange indgange og trapper, giver en meget mere levende forestilling, hvor publikum på de forreste rækker er tæt på skuespillerne. Det er bragende godt, og det giver forestillingen en ny nærhed.

 

Shubidua_final01-1030x687

 

Ved urpremieren i Fredericia fik forestillingen 6 bloddråber. Disse bloddråber fastholdes. Forestillingen har stadig den charme og kraft, som den havde i Fredericia, og som netop nævnt har flytningen til Østre Gasværk Teater kun gavnet forestillingen.

 

Handlingen er – naturligvis – stadig den samme. Mick er en speciel dreng, og det konstateres, at han sidder af den mentale sygdom Shu-bi, hvilket gør, at han har fantasivennerne Molly og Carlos. Vi følger hele Micks liv fra barndommen, skolelivet og studenterfesten, over forelskelsen og mødet med Sille og arbejdslivets sorger og glæder til den lykkelige slutning med bryllup og baby.

 

Shubidua_final05-495x400

 

Historien fungerer stadig. Shu-bi-duas komplementerer historien, og der er tale om meget mere end en teaterkoncert med bandet sange. Der er tale om en helstøbt musical med en fortløbende handling, hvortil bandets snage er velvalgte til de forskellige stadier i historien. Ud over hovedhistorien kører der en række små henvisninger og historier ved siden af. I det brune værtshus møder vi birollen Knud, som er en kedelig mand, som gør, at blomsterne går ud, når han kommer ind. Flabens logo er en grøn krokodille, som giver associationer til en lille og krukket dille, en modegrøn mani Fra Askepot. Det passer godt til forestillingen, og det er en flot hyldest til Shu-bi-dua.

 

Shubidua_final02-1030x687

 

Skulle man ikke være vokset op med Shu-bi-duas musik, er det bestemt ingen hindring for at se forestillingen. Som Mette skriver i vores anmeldelse af urpremieren ”vil [du] under alle omstændigheder gå derfra gladere, rigere på oplevelser og med en eftertænksomhed over, hvordan dit livs røde tråd ser ud.” Udover min ledsager og jeg var der også mange yngre publikummer, og vores ”sidekammerater”, som var på vores alder, var lige så begejstrede som min ledsager og jeg.

 

Der kan derfor – stadig – lyde en anbefaling om at tage ind og se ’Shu-bi-dua – The Musical’.

 

Læs vores anmeldelse af urpremieren i Fredericia den 25. september 2015 her:

https://ungtteaterblod.dk/anmeldelse-shu-bi-dua-the-musical-fredericia-teater/

 

 

 

Fredericia Teater

Østre Gasværk Teater, Nyborggade 17, 2100 København K

 

Spiller indtil 10. april 2016

Spiller herefter 5.-26. maj i Musikhuset Aarhus

 

Spilledato: 29. januar 2016

Fotos: Søren Malmose

 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.gasvaerket.dk/forestillinger/shu-bi-dua-the-musical og

http://shubiduathemusical.dk/

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

3 thoughts on “Re-anmeldelse: Shu-bi-dua – The Musical, Østre Gasværk Teater (Fredericia Teater)

  1. Hej!
   Tak for din kommentar. 🙂 Jeg er klar over, at Christian Collenburg spillede Mick denne aften. Men da der er tale om en re-anmeldelse, har jeg lagt vægt på de mere generelle forskelle/ændringer ift. forestillingen i Fredericia – men jeg er vidende om, at Christian Collenburg er understudy for Emil Birk Hartmann i rollen som Mick.
   Med venlig hilsen
   Christian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *