Teaterblik: Anbefaling: Det Kongelige Teaters store julekoncert, Det Kongelige Teater

Teaterblik: Anbefaling: Det Kongelige Teaters store julekoncert, Det Kongelige Teater

Af Christian Skovgaard Hansen

Tag i Operaen op til jul og lad julefreden sænke sig. Her kan du netop nu opleve Det Kongelige Teaters julekoncert Det Kongelige Teaters store julekoncert på Operaens Store Scene.

Stor og stor er dog så meget sagt, men det gør ikke noget. Julekoncerten er i år en fin lille sag på lige godt en times tid, og stemningen er let. Vi får forskellige indslag fra alle teatrets kunstarter: Operaen, skuespillet, balletten og kapellet tilsat fire sange til fællessang (denne gang: ”Et barn er født i Betlehem”, ”Glade jul, dejlige jul”, ”Julen har bragt velsignet bud” og ”Dejlig er jorden”). Det hele bindes fint sammen af operasanger, bas-barytonen Simon Duus er fast medlem af solistensemblet i Operaen – om end hans humor og ”sammenbindingsjokes” måske nok kunne pudses lidt af.

Fra operaens side får vi solisterne Palle Knudsen og Margaux de Valensart både hver for sig og ikke mindst sammen med Det Kongelige Operakor og Det Danske Drengekor. Alle synger smukt, men det er til tider lidt svært at høre sangen ude i salen. Det Kongelige Teaters lydfolk havde ikke en helt så heldig eftermiddag her.

Karen Lise Mynster repræsenterer skuespillet med oplæsning af H.C. Andersens lille eventyr ”Den lille pige med svovlstikkerne”. En fattig pige er taget ind til byen for at sælge svovlstikker, men hun får ikke rigtig solgt nogen. Om aftenen søger hun ly for kulden, og for at få varmen tænder hun nogen af svovlstikkerne. Hun ser drømmene og håbene, men de bliver aldrig opfyldt, da den lille pige dør, da svovlstikkerne dør ud. Det er en smuk lille fortælling om nogle af julens lidt mere alvorlige temaer som drømme, håb og (hjerte)varme. Fortællingen bliver derfor et fint lille afbræk i den mere sjove og julede stemning.

Balletten dækkes af besøg af elever fra Tivolis Balletskole. En række dansere, både store og særligt små, begejstrer til dans til K. Noacks ”Nissernes vagtparade”.

Dele af Det Kongelige Kapel spiller op under ledelse af Steven Moore, der er korsyngemester og dirigent for Det Kongelige Operakor, og særligt blæserne får til denne koncert lov at komme frem. Dejligt!

Det er samlet en fin og smuk koncert, som både er tilpas i længden for store og særligt små. Koncerten giver os noget fra alle Det Kongelige Teaters forskellige kunstarter, og den er både sød, humoristisk og eftertænksom, så vi husker, at julen er meget mere end bare slik, stress og gaver.

Jeg kan derfor kun anbefale dig at tage af sted. Sæt dig vel rette i sædet og nyd musik, sang, dans og eventyr – og pausen i juleræset.

Spiller den 11. og 12. december 2018, Det Kongelige Teater, Operaen, Store Scene

Læs mere om koncerten her
https://kglteater.dk/det-sker/sason-20192020/koncert/det-kongelige-teaters-store-julekoncert/

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *