Teaterblik: Det Kongelige Teaters julekoncert, Det Kongelige Teater

Teaterblik: Det Kongelige Teaters julekoncert, Det Kongelige Teater

Af Christian Skovgaard Hansen

Tag et afbræk fra julens travlhed. Traditionen tro holder Det Kongelige Teater nu igen deres julekoncert, som i år er rykket ind på Gamle Scene i ”Nøddeknækkeren”s scenografi. Meget passende starter koncerten med, at Det Kongelige Kapel spiller et uddrag af Tjajkovskijs musik til netop ”Nøddeknækkeren”.

Aftenens konferencier er multikunstneren Sigurd Barrett, og han leder os sikkert og muntert igennem koncerten. Han spiller både på klaveret, foranlediger fællessang med Det Kongelige Operakor (i år ”Julen har bragt velsignet bud”, ”På loftet sidder nissen” (og oh ve den, der IKKE gør et hop med sin krop…), ”Glade jul, dejlige jul” og ”Dejlig er jorden”), og giver os en af hans egne julefortællinger. Det eneste tidspunkt, hvor det måske bliver lidt vel meget ”ananas i egen juice” er, når han kækt til slut proklamerer, at man kan møde ham efter koncerten – og ikke mindst købe hans bøger…

Udover at synge for på fællessangen, får Det Kongelige Operakor også selv lov at synge et par numre – både et par klassiske numre og en lidt mere jazzet version af ”Children, Go Where I Send Thee”. Vi får også besøg af Tivoli Ballet Skole med uddrag fra ”Sleigh Ride” og af Det Danske Pigekor med både Lucia-optog og Howard Blakes ”Walking in the Air” fra filmen ”The Snowman”.

Skuespillet er i år reduceret til Barretts egen lille julefortælling. Selvom fortællingen om de forsvundne julegaver, som skyldes en julegavetyv er fin, er det alligevel lidt synd, at skuespillet ikke får mere plads. Det Kongelige Kapel leverer ganske effektfuldt diverse lyde til historien – som naturligvis ender godt.

Anderledes god plads får operaen, hvor der i år er besøg af de unge operasolister sopranen Fanny Soyer, kontratenoren Steffen Jespersen og barytonen Magnus Berg, som giver os et bud på, hvad operaen også kan. Det er rart at se, at man også satser lidt på morgendagens operasangere. Det kan måske også være med til at lokke nogen af poderne med til en opera eller til klassisk musik, når de som her får en fornem lille smagsprøve på, hvad det kan.

Selvom stemningen som altid er let og legende, er der også plads til fornuftige uddrag af de forskellige kunstarter. I år har man valgt nogle lidt mere tilgængelige bidrag end nogen af de tidligere år, hvilket kan hjælpe på interessen fra publikum. Man kan håbe, at det gør, at også de små poder kommer tilbage i teatret til en ”rigtig” forestilling en dag.

Det er samlet en fin og smuk koncert, som både er tilpas i længden for store og særligt små. Koncerten giver os noget fra alle Det Kongelige Teaters forskellige kunstarter (om end ikke fra Det Kongelige Teater selv), og den giver os en glæde og en eftertænksomhed med ud af salen, så vi husker på, at julen ikke bare er stress og jag og jagten på de største gaver.

Jeg kan derfor kun anbefale dig at tage af sted. Koncerten kan glæde både børn, barnlige sjæle og deres voksne. Sæt dig vel rette i sædet og nyd musik, sang, dans og eventyr – og pausen i juleræset. ”Når du ser et stjerneskud,

lad dit ønske flyve ud …”

Koncerten kan opleves den 13. og den 14. december 2022 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

Læs mere om koncerten her:

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20222023/koncert/det-kongelige-teaters-julekoncert?section=top

Foto: Det Kongelige Teater

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *