Teaterblik: Det Kongelige Teaters julekoncert

Teaterblik: Det Kongelige Teaters julekoncert

Af Kristina McClelland Jacobsen

Man træder forventningsfuld ind i den flotte forhal ved Gamle Scene og ser traditionen tro flotte juletræer lavet af balletsko. Det vrimler med spændte børn og familier, der skal se Det Kongelige Teaters julekoncert. Da tæppet går op, kan man kun blive i julehumør, da man ser det store juletræ fra ”Nøddeknækkeren” og julepakker alle vegne.

Ved Det Kongelige Teaters julekoncert kan man opleve julehilsner fra hele verdenen, da de to værter Andrea Lykke Oehlenschlæger og Gert Henning-Jensen på hyggelig og sjov vis åbner postkort og gaver. Først på scenen var dog Malmö Operas Børnekor, som med lys i hånden gik ind og sang luciasangen ”Sä mörk är natten”.

Senere dansede aspiranter og børn fra Det Kongelige Teaters Balletskole på fineste vis julen ind. Man kunne kun blive glad, da man så de små nisser hoppe og danse glad rundt på scenen.

De to sangere Marcus Dawson og Laura Helene Hansen gav et fint indblik i ”Tryllefløjten”, da de sang ”Pa Pa duet” af Mozart. Deres udtryk ved den legende duet fangede selv de helt smås opmærksomhed blandt publikum. Ligeledes sang Kyungil Ko julen ind med flotte fraseringer, da han sang den traditionelle koreanske sang, ”Arirang”.

Det Kongelige Kapel bød ind med stykker af Prokofjev og Strauss under ledelse af dirigenten Magnus Fryklund, der bevarede det kølige overblik ved koncertens mange skift. Derudover sang Det Kongelige Operakor juleklassikere på mægtigvis.

Der var selvfølgelig i julens ånd også fællessang, så alle var en del af den hyggelige koncert.

De to værter sørgede for den røde tråd, med en fin balance af Gert Henning-Jensens humor og Andrea Lykke Oehlenschlægers seriøsitet introducerede de forskellige stykker. Selv da de selv havde soloer og duetter var de i deres roller.

Eftersom koncerten bød på mange forskellige genrer, alt fra ”Have Yourself a Merry Little Christmas” til ”The Winter Bonfire, Opus 122”, er det en god måde at introducere børn og unge til et bredt spektrum af musik og til nogle af Det Kongelige Teaters kunstarter.

Så tag familien med, brændte mandler i den ene hånd og et program i det anden og syng julen ind sammen med Det Kongelige Teater.

Koncerten kan opleves den 12. og den 13. december 2023 på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

Set den 12. december 2023

Foto: Det Kongelige Teater

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20232024/koncert/det-kongelige-teaters-julekoncert

Medvirkende: Gert Henning-Jensen, Andrea Lykke Oehlenschlæger, Laura Helene Hansen, Kyungil Ko, Marcus Dawson, Det Kongelige Kapel, Det Kongelige Operakor, Malmö Operas børnekor og elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole

Dirigent: Magnus Fryklund

Instruktører: Johanna Byginette og Line Kromann

Scenograf: Sven Dahlberg

Varighed: Ca. 1 time og 15 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *