Teaterblik: Hübberiet 2 (2021), Det Kongelige Teater

Teaterblik: Hübberiet 2 (2021), Det Kongelige Teater

Af Christian Skovgaard Hansen

”Hübberiet” som format er en pose blandede bolsjer, hvor balletmester Nikolaj Hübbe tager tidens emner op og krydrer det med aktuelle oplægsholdere, musikalske indslag og en vis portion ballet.

Forårets Hübberiet 2 er egentlig ”Hübberiet 1”, da efterårets version – også –blev aflyst. Emnet for denne version er Corona’en – og så alligevel ikke. Omdrejningspunktet er, at vi nu igen kan være sammen i salen, og at både teatret, danserne, balletmesteren og vi har haft en længsel for at kunne sidde i teatersalens mørke igen.

Men udover et kort interview med danser og koreograf Oliver Starpov får vi ”kun” de 12 nykoreograferede balletbidrag; bidrag som endnu aldrig har været på en rigtig scene – før nu. Jeg har ved tidligere versioner af ”Hübberiet” savnet mere ballet, men her er det nærmest som om, at der er for meget. Det ville have klædt aftenen at have nogle oplægsholdere og/eller musikalske bidrag til at binde det hele sammen. Hertil kunne vi også få et pusterum eller to til at fordøje balletbidragene, inden vi får den næste omgang.

De 12 balletbidrag har hver deres syn på pandemien og nedlukningen. Sammen – hver for sig. Hjemsendelse. Konsekvenserne, f.eks. ensomheden, kedsomheden ensformigheden. Mennesket i bevægelse. Festen – eller nærmere manglen på samme. Gentagelsen. Omstillelsen. Alvoren og humoren. Som sådan fejlede hverken balletterne eller de smukke musikbidrag noget. Der manglede måske bare det sidste ”dét”.

Bidragene er både klassiske, moderne og midtimellem. Lige så forskellige stilen er, lige så forskellig er standarden og kvaliteten i mine mindre trænede balletøjne. Niveauet kan sættes forskelligt, og der skal være noget for alle, så interessen for ballet vækkes uden, at det bliver for abstrakt, men spørgsmålet er, om mindsteniveauet ikke må og kan sættes lidt højere. Vi må gerne udfordres.

Det har sikkert været det muliges kunst at sammenstykke Hübberiet 2 denne gang, men lidt mere variation og ”indhold” ville have givet en mere helstøbt aften.

Læs mere her:

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20202021/ballet/hubberiet-2

Foto: Jens Markus Lindhe

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *