Teaterblik: I Senesionos fodspor, Det Kongelige Teater

Teaterblik: I Senesionos fodspor, Det Kongelige Teater

Af Christian Skovgaard Hansen

Francesco Bernardi, bedre kendt som Senesino, var en berømt italiensk kastratsanger, som i dag især huskes for sit lange samarbejde med komponisten George Frideric Handel.

Senesino levede i offentlighedens søgelys og var datidens sangstjerne tilbage i 1700-tallet. Han blev i samtiden beskrevet som en arrogant diva, der var svær at samarbejde med. I Det Kongelige Teaters præsentation af forestillingen skrives dog, at der var meget mere bag facaden, og at Senesino var meget mere en blot en arrogant diva.

I dag er Senesino formentlig ikke særlig kendt i den bredde offentlighed. Det vil kontratenoren Steffen Jespersen lave om på! I den sceniske operakoncert I Senesinos fodspor, følger vi netop i Senesinos fodspor, hvor hans storhedstid fortælles gennem opera, drama og musik. Vi får historier om hans liv, og vi hører ikke mindst hans fine sang.

Barokorkestret Camerata Øresund og studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium står glimrende for musikken under ledelse af dirigent og koncertmester Peter Spissky. Det er en fryd for ørene.

oznor

Endnu mere en fryd for ørene er det, når Steffen Jespersen synger og lægger stemme til Senesino. Dybheden når langt ud over scenekanten, og både stemme og figur går op i en større en større enhed. Man kan derfor kun drømme om at høre mere til ham på de danske operascener. Sammen med musikken er det i høj grad hans stemmes fortjeneste, at I Senesinos fodspor bliver en smuk eftermiddag i den klassiske musiks tegn.

Udover at være en del af Statiregruppen MAGT er Steffen Jespersen også en del af Young Artists Programme ved Operaakademiet, og det er ham, der har skabt idé og tekst til forestillingen. Tak for det!

Eneste lille minus er, at Senesinos krop og stemme er skilt. Steffen Jespersen lægger som nævnt stemme til, mens skuespiller Magnus Berg lægger krop til. Idéen er såmænd fin, men den fungerer ikke helt. Magnus Berg giver os den arrogante og lettere anstrengende Senesino, men mens Jespersens stemme giver os hele følelsesregistret og repertoiret, så er Bergs portræt noget mere ensidigt og grænsende til det irriterende. Dét kunne vi godt have undværet. Jespersen måtte gerne have været både krop og stemme.

Det er en interessant lille forestilling, som dog kun spillede denne eftermiddag, og det kunne være spændende at opleve endnu mere af Senesinos liv og sang!

Det Kongelige Teater, Gamle Scene, Kongens Nytorv, København K

Set den 25. september 2022

Foto: Christian Skovgaard Hansen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20222023/koncert/I-senesinos-fodspor?section=top

Medvirkende: Medvirkende: Peter Spissky, dirigent og koncertmester, Steffen Jespersen, kontratenor, Magnus Berg, skuespiller og Camerata Øresund

Varighed: Ca. 55 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *