Teaterblik: Mungo Park har indtaget København

Teaterblik: Mungo Park har indtaget København

Af Christian Skovgaard Hansen

Mungo Park har til dagligt base i Allerød. Teatret er opkaldt efter den skotske opdagelsesrejsende og læge Mungo Park (1771-1806). På deres hjemmeside skriver teatret, at ”opdagelsesrejsen [er] den bærende metafor i vores arbejde: Vi søger løbende nye veje i kampen for at kortlægge endnu ikke udforskede områder i det uendelige teaterlandskab.”

Mungo Park er et repertoireteater med et fast tilknyttet ensemble. Mungo Park lader det derfor være op til publikum at afgøre, hvor længe en forestilling skal spille – og det er ofte længe.

1

Teatret er ikke kun for mennesker, der bor i nærheden af København og Allerød. Mungo Park er også et aktivt turnéteater, så du kan opleve dem på teatre og hos teaterforeninger over hele landet.

Samtidig har Mungo Park også indtaget København i denne sæson. De har lavet et samarbejde med Aveny-T på Frederiksberg om, at Mungo Parks repertoire i skal spille på Aveny-T i maj og juni – med en smugstart i april med verdenspremieren på ”The Blazing World” den 29. april 2015 (for årskortholdere).

2

”Vi er meget glade for at være i Allerød, hvor vi har et stort og loyalt publikum. Men vi tror, at vi kan få mange nye gæster i København, og vi glæder os enormt til at præsentere hovedstaden for et vaskeægte repertoireteater,”, udtaler Mungo Parks direktør Martin Lyngbo.

Mungo Park har som det første teater i verden netop sikret sig rettighederne til at dramatisere den norsk-amerikanske forfatter Siri Hustvedts nyeste bestsellerroman ”The Blazing World”, og som nævnt har forestillingen netop haft verdenspremiere på Aveny-T. Du kan læse vores anmeldelse af forestillingen på her på bloggen.

3

Foruden verdenspremieren på Aveny-T medbringer Mungo Park desuden 10 forskellige forestillinger fra repertoiret og muligheden for, at deres 5000 loyale årskortholdere nu også kan komme i teatret i København. Vi på Ungt Teaterblod skal se de fleste af disse forestillinger. ”Den allersidste dans” har netop i denne weekend formentlig danset for allersidste gang – desværre. Det er en flot og rørende forestilling, og du kan lige straks læse vores anmeldelse af forestillingen på bloggen. Herudover vil vi henover de næste par måneder også se og anmelde ”Rumble in the jungle”, ”Kvinde, kend din krop”, ”Forførerens dagbog”, ”Opsang” og mange flere.

Repertoiret på Mungo Park er forskelligartet og bredt, men alle forestillingerne vidner om nærværende og spændende teater. Flere af forestillingerne er også præmieret. ”Kvinde, kend din krop” vandt en Reumert som Årets store, lille forestilling i 2011, og skuespiller Anders Budde Christensen er nomineret til en Reumert som Årets Mandlige Hovedrolle i år.

Vil du opleve dette, skal du snart ud af starthullerne. Programmet for Mungo Parks indtog på Aveny-T er på deres hjemmeside, og en del af forestillingerne er tæt på at være udsolgte. Generelt kan vi på Ungt Teaterblod kun anbefale dig til at komme afsted.

 

Mungo Park, Fritz Hansens vej 23, 3450 Allerød, www.mungopark.dk

Fotos: Mungo ParkFølg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *