Anmeldelse: Udspring, Teatret ved Sorte Hest (Teater Rio Rose)

Af Carina Blangsbøll

Er du til bankospil og fællessang? Akrobatiske numre, der næsten lykkes? Tryllekunst udfør,t så du ikke behøves at gruble over, hvordan de bar sig ad? Alt dette kan du opleve i en komisk nedtonet udgave, fremført af en stribe meget seriøse skuespillere på scenen, hvilket kun er med til at udløse ekstra latter blandt publikum.
I denne forestilling kan du undtagelsesvis opleve et hold skuespillere, der agerer amatørskuespillere. Disse parodier foregår selvfølgelig i det lokale forsamlingshus, alt imens der spilles banko til fuld plade om gamle bamser, plastikpølser og præmier til sidemanden. Selv var jeg så heldig at få 1 kg sukker med hjem.

 

Officielt_PR-billede_i_høj_opløsning-foto1-udspring

 

Vores festlige værtinder Anette Katzmann, Marie Mondrup og Tove Bornhøft alias forsamlingshus-skuespillerinderne udtrækker bankonumrene langs med forestillingen. Og selvom præmierne reelt set er dybt forfærdelige, er både børn og voksne oppe på mærkerne hver gang, at banko-trumlen kommer frem på den lille scene. Det bevirker også at følelsen af fællesskab forhøjes i salen og bringer os samtidig tættere på artisterne på scenen.

Komikken i forestillingen er høj, men usammenhængende, som en lagkage-kabaret, der oven i købet bliver præsenteret af en række forskellige udenlandske og eksotiske artister. De spændende artister bliver dog hurtigt afsløret som en flok amatørskuespillere, tilført lidt nye parykker og glimmerdragter, efterhånden som potpourriet af numre skrider frem.
Udspring_0760-foto2-udspring

 

Vi møder undervejs en del artister, der frembringer en hel særlig latter i salen. Heriblandt et par siamesiske tvillinger der synger ”Vi skal gå hånd i hånd”, en slangetæmmer med en stiv slange, en halvtør tryllekunstner der roligt halverer sin egen arm, en blind knivkaster og ikke mindst en sommerfuglevise-sanger med benspjæt i.
At springe ud i det, må være denne forestillings dogme. Også selvom du kun næsten kan…

Gæstespil fra Teater Rio Rose
Spiller på Teatret Ved Sorte Hest, Vesterbrogade 150, 1620 København V

Spiller indtil 14. maj 2016

Spilledato: 30. april 2016
Fotos: Robin Skjoldborg

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:
www.teaterriorose.dk

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *