Anmeldelse: 150 meter til i morgen, Teater Nordkraft

Anmeldelse: 150 meter til i morgen, Teater Nordkraft

Af Lærke Holst Thomsen

150 meter til i morgen er en forestilling, som beskriver festen, gæsterne og ikke mindst atmosfæren i Danmarks største festgade, Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Man bliver draget med ind i gadens stemning, inden man overhovedet får sat sig til rette på sin plads i Teater Nordkraft. Her bliver man mødt af Kenneth som er ”Kongen af Gaden”, der spilles af Jela Natius Abildgaard, som straks stod klar med øl og shots til enhver og dans til et technonummer, alle kunne synge med på. ”Gaden” er så at sige rykket ind på teatret!

”Kongen af Gaden” repræsenterer festen, der er i gaden, måden den forandrer sig på og alligevel i bund og grund hele tiden er den samme. Han er rap i replikken, og hvis der er nogle der slår, rejser han sig blot ingen.

Man bliver derudover præsenteret for Ane, som spilles af Lærke Schjærff Engelbrecht, der skal forestille at være selve Jomfru Ane Gade, som tager os med gennem hendes 90-årig lange liv, som er antal år af gadens eksistens. Hun gør det fremragende på måden, som hun formår at præsentere ”Gaden” på, på godt og ondt. Hun er både den man bliver træt af, og så er hun den, man alligevel ikke kan undvære.

”Københavneren”, som spilles af Alexander Clement, er et tydeligt eksempel på, hvilket indtryk man får, første gang man stifter bekendtskab med den 150 meter lange ”diskoteksby”. Han er afvisende, firkantet og reserveret. Lige indtil han bliver draget med af festen, erotikken og alkohollens påvirkning og han ender selvfølgelig med at falde for Ane.

Petrine Aggers rolle som Eliza beskriver, hvordan man tør forandre sig. Med sin aggressive attitude og tyske sprog skælder ud over, hende og hendes børn ikke kan sove på grund af larm fra gaden og ender med at blive der og bliver forelsket i Kenneth.

”Gaden” er stedet hvor der er plads til alle, unge som gamle, fattige som rige, rockere eller akademikere, der er højt til loftet, og det er der brug for i Aalborg. Det er stedet, hvor man bliver uvenner med sin kæreste eller bedste veninde, men der er plads nok til at være det, for man ender altid med at glemme det hele og danse til et MGP-nummer kl. 5 om morgenen. Minna Johannesson, der har skrevet manuskriptet og iscenesat forestillingen, giver os dermed alle historierne om ”Gaden”.

Både ”Gaden” og fortællingen i 150 meter til i morgen er en stor fest, hvor alle er inviteret. Den vil vække genkendelse for folk fra Aalborg og omegn, som kommer ofte i ”Gaden”. Jeg kunne i hvert fald nikke genkendende til scenerne, og jeg blev mindet om alle de gode oplevelser, som jeg har haft der. For dem, som kommer udefra, kan den måske nok virke skræmmende i starten, men ligesom ”Københavneren” bliver man revet med – ellers kan det måske nok blive lidt for vildt og voldsomt.

Skuespillerne, som viser os, hvordan man kommer igennem hele følelsesregistret en enkel nat i gaden, men også for at kunne underholde i omtrent 2 timer, hvor man glemte alt om tid og sted, og bare lod sig rive med. Kender man til Aalborg og begår sig i ”Gaden”s natteliv så rammer forestillingen fuldstændig plet og man får lyst til at ende sin aften på lige præcis de 150 meter. Overordnet set er det derfor en god beskrivelse af, hvordan ”Gaden” er på både godt og ondt.

Rammerne er sat for en god fest. DJ’en spiller op til fest, som man kender det. Der er alt fra det gamle ”I’m blue daban dee daben daaa” til ”Unz unz unz”. Scenografien var yderst vellykket, med det sort- og hvidstribede gulv, som fik rummet til at ligne ét stort dansegulv. Rammerne for en god fest i ”Gaden” er derfor sat. Fest ned gennem ”Gaden” og dens mange muligheder – og husk, at der for enden af de 150 meter også er en dag i morgen!

Forestillingen er dog meget interaktiv, så er man sceneskræk og ikke klar på futtog, skal man ikke sætte sig på forreste række, men for de friske, fungerer det super godt.

Teater Nordkraft, Teglgårds Plads 1, 9000 Aalborg

Spilleperiode: 6.-28. november 2019

Set den 6. november 2019

Fotos: Palle Steen Christensen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.teaternordkraft.dk/forestillinger-arkiv/150-meter-til-i-morgen/

Medvirkende: Petrine Agger, Jela Natius Abildgaard, Alexander Clement og Lærke Schjærff Engelbrecht
Manus og iscenesætter: Minna Johannesson

Scenograf: Palle Steen Christensen

Komponist og DJ: Johannes Smed

Varighed: Ca. 2 timer og 20 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *