Anmeldelse: Al MAGT til folket, Satiregruppen MAGT (Teater V)

Anmeldelse: Al MAGT til folket, Satiregruppen MAGT (Teater V)

Af Christian Skovgaard Hansen

MAGT! Det er Danmarks nye(ste) parti med alt det, som folket ønsker. Eller er det? Rammen for Satiregruppen MAGT’s show Al MAGT til folket er opstarten af endnu et parti i dansk politik. Et parti, som på sin vis vil udskille sig fra de eksisterende politiske normer – men som alligevel let henfalder til de gamle, gængse normer.

Enhver kan jo blive politiker, og det som alle partier og politikere er jo i sidste magt. Spørgsmålet er blot, om det så også vil lykkedes, og om hvilken magt der i så fald vil være tale om. Ethvert parti har sine kvaler. En ikke helt strømlinet formand, et lidt for stort bagkatalog af dårlige idéer, underligere ordførerskaber, en lidt for stor tiltro til, at hvad spindoktoren gør, er det rigtige etc. etc. Gruppen bruger disse politiske kvaler til at skildre dansk politik ganske skarpt, og nogen gange – ofte! – overgår virkeligheden jo fantasien.

Ingen i det eksisterende politiske spektrum går fri. Både venstrefløjen, midten og venstrefløjen får en stikpille, hvor vi får præcise, humoristiske og ikke mindst velsungne ”portrætter”. Vi møder de konservative, der stadig ønsker Gud, Konge og fædreland, hos socialdemokraterne kvæles alt initiativ og idealisme, så man retter ind efter partilinjen, DF’erne hylder stadig ”Vores Danmark”, og Enhedslistens forbløffende ens, unge, kvindelige profiler, selvom de går ind for diversitet.

Ingen politiske emner er for store. Vi møder derfor både manden både privat og som politiker, #metoo, håndteringen af den igangværende pandemi og partioprørene. Hertil møder vi også spindoktorer og embedsværket bagved – her i form af en vis departementschef, som viser, at man kan blive departementschef, selvom der er lidt skandaler i rygsækken – får en kommentar. Fantastisk!

Disse portrætter samt riddervisen om Dronning Jette og Søren og selveste Guds monolog, hvori han redegør for, indrømmer og undskylder for de seneste 2000 års handlingen, inden han må træde tilbage til fordel en langt bedre kvindelig kandidat, er showets højdepunkter.

Tilsat rammefortællingen får vi flere satiriske blik på den aktuelle politiske virkelighed. Det hele er sidst krydret med nogle mere spektakulære indslag, blandt andet et avantgarde dansenummer. Ikke alle af disse indslag fungerer lige godt, og enkelte trækkes lidt vel langt. De er givetvis glimrende pauser til, at de øvrige medvirkende kan få lidt luft og nå et kostumeskift, men en mindre opstramning eller endda udeladelse af disse havde ikke gjort noget, da de passer mindre godt ind i et ellers skarpt politisk satireshow.

Hele gruppen bestående af Jonas Stimose, Mads Andersen, Steffen Jespersen, Morten Munk, Christoffer Christensen og Thomas Neergaard gør det ganske glimrende, og det er ikke muligt at fremhæve nogen af dem fremfor andre. Ingen af dem er dog professionelle skuespillere, og d’herrer kender hinanden fra drengekor, gymnasietiden og studietiden, hvilket måske er medvirkende til, at showet visse steder bliver lidt for løssluppent.

Gruppen har masser af gejst og talent, og deres krøllede politisk-satiriske hjerner er ganske begavede og morsomme. Showet Al MAGT til folket er derfor et skarpt og underholdende satirisk blik på dansk politik lige nu. Med et par opstrammere hist og her, ville showet have siddet lige i skabet!

Teater V og Satiregruppen MAGT

Teater V, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby

Spilleperiode: 6.-12. maj 2021

Turné rundt i landet i perioderne 17.-28. maj, 16. juni, 2.-9. september og 17. september-13. oktober 2021

Set den 7. maj 2021

Fotos: Teater V

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Satiregruppen MAGT (Jonas Stimose, Mads Andersen, Steffen Jespersen, Morten Munk, Christoffer Christensen og Thomas Neergaard)

Forfattere: Hele MAGT
Instruktør: Pelle Koppel

Koreografi: Laila Menia i samarbejde med de medvirkende

Kostumer: Hanne Mørup, Partyshoppen.dk og de medvirkende

Varighed: Ca. 2 timer og 10 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *