Anmeldelse: Alle de gode ting, Teater PLAY

Anmeldelse: Alle de gode ting, Teater PLAY

Af Sofie Lystrøm

  • Lyden af regnvejr
  • Duften af brændt asfalt på en varm sommerdag
  • At vågne op før vækkeuret ringer
  • Stephen Fry
  • Smagsprøver, hvor der ikke står nogen og holder øje med, hvor meget man tager

Ja, jeg er selv gået i gang med at lave en liste over alle de gode ting i mit liv, og gæt hvor jeg har fået inspirationen fra.

’Alle de gode ting’ er en forestilling, der henvender sig til mennesker, der er sultne på livet, men også til dem, der har en tid, hvor det modsatte er tilfældet. Historien tager nemlig fat på den problematik, at man kan miste lysten til livet.

alle-de-gode-ting-billede-2

Dramaet er en oversættelse af Duncan Macmillans ”Every Brilliant thing”, og i historien følger vi en mand, der startede en liste, da han var seks år gammel over alle de gode ting, han kunne komme i tanke om. Listen var oprindeligt skrevet til hans mor, som forsøgte at begå selvmord, da han var barn. Mange år senere har listen fået sit eget liv, og den har fulgt hovedpersonen igennem vanskelige og lykkelige perioder i hans liv.

Dramaet er yderst relevant i en tid, hvor næsten en halv million danskere er på antidepressive midler. Idéen om at skrive ned, hvad man sætter pris på i livet kan helt sikkert findes i diverse bøger og websites om mindfulness eller selvaktualisering, men det taler bare så meget mere til os, når det bliver en del af en fortælling.

Derfor er ’Alle de gode ting’ en relevant idé, et inspirerende koncept og en god historie, men den overbeviste mig ikke med måden, den blev fortalt på.

Teater PLAY er en scene, hvor teaterbranchens talenter kan få lov at udfolde sig og afprøve nye idéer. Derfor er det også et udfordrende koncept, der er valgt i opsætningen af ’Alle de gode ting’. For det første er der slet ikke nogen scenografi i stykket. Publikum sidder hele vejen rundt om en tom scene. For det andet er der kun en enkelt skuespiller med i stykket (Kasper Le Fevre), og alle andre roller spilles af publikum. Det kan være spændende at inddrage publikum, men i det her tilfælde synes jeg, det var i overkanten, da det gjorde, at jeg ikke kunne lade mig rive med af fortællingen. Gentagne gange blev jeg ført tilbage i PLAYs teatersal, da historien ikke virkede ægte. Jeg fik ikke følelsen af at Kasper Le Fevre virkeligt var den seks-årige dreng, der havde skrevet listen, men til hans forsvar vil jeg også sige at 70 minutter er lang tid at stå alene på en scene uden nogen eller noget andet at spille op af.

Samlet set, synes jeg at ’Alle de gode ting’ tager fat i gode idéer og tematikker, men desværre virkede historien altså ikke troværdig på mig.

 

Teater PLAY, Strandlodsvej 7, st. tv., 2300 København S

Spilleperiode: 4. okt.–23. okt.  2016

Set den: 9. okt. 2016

Fotos: Teater PLAY

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/alle-de-gode-ting/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *