Anmeldelse: Nilens Stjerne, Eventyrteatret

Anmeldelse: Nilens Stjerne, Eventyrteatret

Af Julie Vad B. Madsen

 

Eventyrteatret har overgået sig selv i deres 25 års jubilæumsforestilling!

Der er skruet helt op for talent, musik, kostumer og sangstemmer, når de tager os med tilbage til det gamle Egypten – til en verden hvor kaos er ved at overtage verden, og du enten passer dig selv og overlever eller satser alt på at genoprette balancen.  

Vi tager med menneskepigerne Sille og Tahira, da de bliver ført tilbage til det gamle Egypten af Sjakalguden Anubis og katteguden Bastet, da de tror en af dem er den forsvundne prinsesse. Her starter en hæsblæsende jagt på to hjerter og på at bringe balancen tilbage inden Kaos overtager alt. Vi bliver forført af slangegudinder, skræmt af præster, underholdt af skarabæer og krokodiller, mens magtspillet mellem de gode guder og Kaosguden Seth udspiller sig.

Menneskepigerne placeres midt i dette spil og mødet mellem den moderne og gamle verden er meget underholdende. Jeg kan kun sige, at man skal passe på når verdens skæbne forhandles i et badekar, og at man skal holde sig fra at gøre en kvinde vred.

2

Forfatteren Gunvor Reynberg har sammen med Christian Dahlberg, som står bag musikken gjort det igen. Nilens Stjerne er en fængslende historie, som er høj på humor og livsvisdom og med de mange deltagende får man inddraget hele teatersalen. Selve scenografien er meget enkel, men leder dermed blikket mod de smukke kostumer af Christine Brinckers, som har glitter og glimmer for alle pengene. Det er en familiemusical, hvor både børn og voksne bliver underholdt fra start til slut. Er du til musical er den dermed uden tvivl et besøg hver.

Musikken er en, som spiller på alle følelser. Man får gåsehud af gudernes sang Balance og Sandhedens fjer, mens man bliver rørt til tåre af de egyptiske søskendes sang Nilens stjerne, og den bedste hyldest til de forskellige former kærlighed kan tage jeg har hørt i Et langt farvel, samtidig må man storsmile og grine når, Anubis, med mumierne, synger udødelig; Krokodillerne danser og synger i Krokodilletårer og skarabæerne viser evner i Skarabæernes sang. Jeg har købt cd’en og hørt musikken siden, da den virkelig er noget for sig selv og sætter en i fantastisk humør.

Eventyrteatret er så fuld af unge talenter. Selvom det er svært at fremhæve nogen, når alle leverer så godt et stykke arbejde, kommer jeg ikke uden om døds- og balsameringsguden Anubis, som spilles af Theis Post.

1

Hans udgave af menneskehund er alt for underholdende, mens hans glæde over sin mumiehær, og hans problemer med at holde dem fra publikum og citater som: ”Jeg magter ikke flere døde”, gør ham til en publikumsfavorit. Med alt fra sin mimik til bevægelser og stemmeføring gør han det imponerende.

Dette arbejde bliver selvfølgelig hjulpet godt på vej af hans samspil med katteguden Bastet, spillet af Mathilde Lundberg, som er så tilpas beskyttende og overbærende med ham, at man kun kan holde af hende.

Jeg kommer heller ikke uden om de egyptiske søskende, hvor lillebror Madu, spillet af Jacob Spang Olsen, fylder stykket med en livsvisdom, som charmerer publikum. Han leverer ordsprog, som vi kender i en ny udgave så naturligt, at man kun kan lade sig imponere, og hans livsvisdom er at sætte ord på det, vi alle tænker engang imellem. ”Der er ingen dumme spørgsmål, kun dumme mennesker”. ”Nogen mennesker vil hellere dø end at tænke sig om, og det gør de så”.

Det er det bedste stykke, jeg har set i år, og jeg glæder mig allerede til næste års store musical, men inden da spiller Eventyrteatret også julemusicalen ‘Et juleeventyr’, som spiller i Glassalen i Tivoli fra 26. november–18. december 2016.

 

Eventyrteatret

Glassalen i Tivoli

Spilleperiode: 7.–23. oktober 2016

Set den: 8. oktober 2016

Fotos: Ole Mortensen 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her: 

http://www.eventyrteatret.dk/forestillinger/nilens-stjerne 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *