Anmeldelse: as I collapse, Dansehallerne (recoil performance group)

Anmeldelse: as I collapse, Dansehallerne (recoil performance group)

Af Rose Himmelstrup Hansen

 

Moderne dans kan tit være totalt forvirrende. Sådan, hvor man absolut ikke aner, hvad man lige har set. Sådan er den her forestilling ikke. Du vil måske ikke være nær så godt med, som hvis du ser en almindelig forestilling med replikker, men kroppe kan virkelig også sige meget. Og skulle det ske, at du mister forståelsen, så læn dig tilbage og nyd alt det smukke, som denne forestilling bringer.

I foyeren står en opsætning af en meget mærkværdig, ligesom fysiklokale-agtig karakter. Det viser sig at være en form for kemisk mikstur, lavet på alger, som efter forestillingen tilsættes øl, så man lige får et sundt og frisk pust.

As I Collapse - recoil performance group - Foto Søren Meisner -9740 [1600x1200]

Efter skeptisk at have forestillet mig, hvordan algeøl mon smager, går dørene op til salen og langsomt bevæger alle sig ind. På vejen får man en sort konvolut, som man ikke må åbne…

”Kære publikum, I må nu åbne konvolutten.” Den indeholder en klar pose med vand, og i det vand svømmer en alge. En Pyrocytis Fusiformis for at være helt korrekt. Så slukkes alt lyset og alle i publikum sidder med deres lille pose med alger, som – når man bevæger den – er selvlysende. Det kan virke skørt, at en lille alge får så meget plads, men selvom det er fem helt sublime dansere, så er algen altså aftenens hovedperson.

Danseforestillingen ’as I collapse’ er den første forestilling i en trilogi, som over de næste år vil pryde danseteatret. Alle tre har et post-humanistisk udgangspunkt; altså arbejder de med, hvordan mennesket i fremtiden vil begå sig.

As I Collapse - recoil performance group - Foto Søren Meisner -8979 [1600x1200]

I ’as I collapse’ arbejder koreograf Tina Tarpgaard med en masse fantastiske elementer, og der sker altså bare et eller andet, når forestillingen starter i mørke. Sanserne er ligesom helt skærpede og den mindste lyd, den hurtigste bevægelse og bare en snert af lys opfanges af et meget intens publikum.

Resten af forestillingen er en lang dansescene, hvor de vildeste kroppe og bevægelser syner frem og vitterlig viser, hvordan menneskets virkelighed kunne have været en hel anden, hvor, som der skrives i programmet: ”kroppe i mange former og størrelser har en gensidig indvirkning på hinanden.”

Alt i denne forestilling spiller totalt godt sammen. Scenografien, udviklingen på scenen, lyset, lyden og alge-temaet. Det er en total sanseoplevelse – så hvis du tør kaste dig ud i en omgang moderne dans, hvor handlingen skabes inde i dit hoved, så kan denne forestilling varmt anbefales.

 

recoil performance group

Dansehallerne, Bohrsgade 19, 1799 København V

Spilleperiode: 22.-24. marts 2017

Herefter turné: 28.-30 marts: Bora Bora, Århus; 3. april: Teater OM, Ringkøbing og 6.-7. april: Teater Momentum, Odense

Set den 22. marts 2017

Fotos: Søren Meisner

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://recoil-performance.org/content/as-i-collapse og http://www.dansehallerne.dk/forestilling/as-i-collapse/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *