Anmeldelse: Askepot, Tivoli

Anmeldelse: Askepot, Tivoli

Af Christian Skovgaard Hansen

 

Mange, også unge, vil måske mene, at ballet er gammelt, støvet og kedeligt. Det kan det måske nok også være, men Tivoli og deres Tivoli Ballet Teater har formået at gøre balletten på Pantomimeteatret levende, frisk og – bogstaveligt – farverig. Det er hverken helt Disney-sødt, men ej heller den dystre fortælling, som udover Askepots lykke også ender med hævn og straf. Fortællingen er i stedet fortryllende og poppet – mest af alt takket være Oh Lands (Nanna Øland Fabricius) iørefaldende elctropop-musik. Tivoli satte ’Askepot’ op sidste sommer, så det er repremieren, vi denne aften er vidner til.

Det gamle folkeeventyr ’Askepot’ nedskrevet af Brødrene Grimm kræver næppe større introduktion. Det er fortællingen om den stakkels unge Askepot, som lever som tjenestepige for sine onde stedsøstre og onde stedmor. Alligevel kommer hun med til bal på Prinsens slot, og det hele lykkeligt, hvor Askepot og Prinsen finder kærligheden. ”Den største rigdom bor, hvor kærligheden gror”, som Oh land meget passende synger i afslutningssangen.

Askepot 2016 - F Cook, MC Silfer, T Cooper, J Wagstaffe

Dronning Margrethe II har stået for forestillingens scenografi og kostumer. Scenografien består mest af forestillingens bagtæpper, som skifter igennem forestillingen, og enkelte få rekvisitter. Det er her, at forestillingen står svagest, da scenografien er lidt for kedelig og gammeldags i forhold til resten af forestillingens udtryk. Til gengæld slipper Dronningen godt fra kostumerne, hvor der på en gang er fuld kraft på farverne, men samtidig er de flot afstemt og passer perfekt til handlingen.

Oh Lands musik opdaterer fint forestillingen, og hendes iørefaldende elctropop-musik passer fint til fortællingen. Det hele sammenfattes fint i afslutningens nummeret, hvor hun selv syngende spørger os: ”Tror du på eventyr?” Alle forestillingens instrumentale numre er på en gang enkle, men samtidig effektfulde, og musikken går godt i spænd med både historien, Dronningens farverige univers og ikke mindst dansen.

Yuri Possokhovs koreografi passer godt til dette farverige og levende univers. Dansen er fuld af spræl, og den klassiske ballet er her suppleret af mere moderne trin, men heldigvis uden at dansen mister sin lethed og elegance.

Askepot 2016 - Fenella Cook, Robert Thomsen B

På Pantomimeteatret er fortællingen opsat som en miniature forestilling på lige omkring en halv times varighed. Varigheden passer perfekt dels som udendørs forestilling i Tivoli, hvor den kan være et kærkomment afbræk mellem forlystelserne og turen rundt i den gamle have, dels til den farverige, lettere toptunede udgave af eventyret.

Fenella Cook og Robert Thomsen som henholdsvis Askepot og Prinsen udgør et flot par, og begge har den rette yndighed, passion og længsel efter den fælles kærlighed. De to ældre, stivryggede generaler, de to lettere frastødende stedsøstre og de 4 små pager fra Tivoli Ballet Skole gør det også godt, men særligt de tre blå dansefugle, som både humoristisk og elegant hjælper Askepot er værd at fremhæve.

Askepot 2016 - Trevor Schoonraad, Fenella Cook, Jesús Marrero Díaz, Anthony Maloney

Eventyr er drømmenes hjem – der hvor vi møder prinser og prinsesser, fabeldyr, magi, farer og lykke. ”Tror du på eventyr?” Ja – til tider i hvert fald!

’Askepot’ er ligesom Tivoli Ballet Teaters anden forestilling ’Butterfly Lovers’ (vores anmeldelse kan læses her), der havde premiere tidligere på året på Pantomimeteatret, komprimeret, levende og lettilgængelig. Begge forestillinger kan være en god indgangsvinkel for den ikke så balletkyndige!

 

Tivoli Ballet Teater

Tivoli, Pantomimeteatret

Spilleperiode: 22. juni-27. august 2017

Set den 22. juni 2017

Foto: Tivoli

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.tivoli.dk/da/kultur+og+program/teater/2017/askepot+2017

NB! Du kan ikke købe selvstændig billet til forestillingen. Forestillingen er inkluderet i billetten til Tivoli, dvs. du skal købe indgangsbillet til Tivoli.

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *