Anmeldelse: Butterfly Lovers, Tivoli

Anmeldelse: Butterfly Lovers, Tivoli

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

Bag påfuglevingerne på Pantomimeteatret findes der en verden af fortryllende kostumer og præcise trin. Tivoli Ballet Teater giver liv til et gammelt, kinesisk eventyr om ulykkelig kærlighed.

En ung kinesisk pige drømmer om at gå i skole, selvom det kun er forbeholdt drenge. Efter at have tigget sine forældre, får hun til sidst lov, klædt ud som dreng, at studere, og ingen opdager pigen i forklædning. Snart forelsker hun sig dog i en af hendes skolekammerater, men hendes forældre kalder hende hjem til et arrangeret ægteskab.

Tivoli-Butterfly Lovers, Tivoli 2017-25458

Da drengen finder ud af, hans ven er en pige, bliver han håbløst forelsket i hende. De to elskende må ikke få hinanden, og drengen dør af hjertesorger. Pigen flygter i sidste sekund fra det arrangerede bryllup til drengens grav, hvor hun også selv dør af hjertesorger. Fra deres grav flyver de to sammen ud i friheden, genopstået som smukke sommerfugle.

Hvis historien virker bekendt, er det fordi eventyret ligger sig op af den kendte historie om Romeo og Julie. Ligesom i Romeo og Julie er det også de store følelser, der er på spil, og at formidle de store følelser, det er ballettens disciplin.

Tivoli-Butterfly Lovers, Tivoli 2017-25459

’Butterfly Lovers’ er en komprimeret og letspiselig lækkerbisken af en ballet. Scenografien hiver dig ind i det kinesiske eventyr, imens de fortryllende silkekostumer smyger sig om danserne, der let springer rundt på den ellers ret lille scene.

Forestillingen spiller på alle de effektfulde tangenter, og i de kun 30 min. sidder man helt tryllebundet af alt det, der sker på scenen. Det er skønt, man ikke har holdt sig tilbage, og der er masser af overraskelser og flotte detaljer.

Tivoli-Butterfly Lovers, Tivoli 2017-25460

Det hele bliver indrammet af det altid henrivende Pantomimeteater, som i sig selv er værd at nærstudere. At premieren så tilmed lå på en næsten tropisk, varm sommeraften, med blå himmel, fuldendte oplevelsen.

’Butterfly Lovers’ er en perfekt ballet for begyndere. Historien er let at forstå, visuelt er den utrolig gennemført og smuk, og med Tivolis omgivelser kan man kun få en magisk oplevelse.

En særdeles underholdende balletforestilling, som kan anbefales til store såvel som små. Vil man sidde ned på teatrets bænke, må man dog komme i god tid, da forestillingen også er tilgængelig for Tivolis andre gæster.

 

Tivoli Ballet Teater

Tivoli, Pantomimeteatret, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Spilleperiode: 19. maj-14. juli 2017

Set den: 19. maj 2017

Foto: Annett Ahrends

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.tivoli.dk/da/teater/2017/butterfly+lovers+2017

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *