Anmeldelse: Bellevue Badehotel, Bellevue Teatret

Anmeldelse: Bellevue Badehotel, Bellevue Teatret

Af Christian Skovgaard Hansen

 

Chok-nyt! Bellevue Teatret skal omdannes til et badehotel! Tja, hvorfor ikke?

Sådan går det dog ikke i virkeligheden. Men det er omdrejningspunktet i den helt nye farce til og på Bellevue Teatret. Bellevue Teatret er solgt, og den nyslåede hoteldirektør Tommy ”Gummistøvle” Svoldborg er kommet fra Jylland til Bellevue – klar til at indtage stedet. Han medbringer sit eget personale, der sammen med ham og de polske håndværkere, kæmper med at blive færdige til åbningen, så den røde snor kan klippes af en lokal kendis – denne aften er det kommunens borgmester Hans Toft.20180810_BT_BBH_0407-1030x686 [1600x1200]

Det hele går dog ikke helt efter planen. Tommy Svoldborg har flere lukkede arrangementer bag sig, og han spiller alle pengene op; denne gang på den nærliggende galopbane… Han er mere optaget af ”staldtips” og lidt hanky-panky med den nye stuepige end at få hotellet færdigt – det går jo nok. Hans søster, fundraiseren samt bademesteren og piccoloen kæmper deres kampe med at få hotellet færdige, alt imens det hele obstrueres af den nævenyttige tv-journalist, der forklæder sig som stuepige, de polske håndværkere og bygningsinspektøren.

Hele skuespillerholdet i form af Troels Malling, Susanne Breuning, Kristian Holm Joensen, Marie Mondrup og Farshad Kholghi leverer fine præstationer, og de spiller sammen som et samlet, veloplagt hold uanset, hvilken rolle de har. Alle figurerne er sjove og tilpas komiske uden, at det kammer over og bliver for plat.

Særligt forestillingens visuelle udtryk fortjener ros. Benjamin la Cour har stået for den fantastiske og velfungerende scenografi. Selvom teatret nu skal blive til et hotel, er farverne holdt i Bellevue Teatrets karakteristiske brede striber og bambustræ. Følelsen af at være på et hotel er komplet, og drejescenen rummer sine overraskelser alt efter, hvilket rum vi nu skal bruge.

20180810_BT_BBH_0731-1030x687 [1600x1200]

Det hele vækker langt hen ad vejen visse tanker til den engelske sitcom ”Halløj på badehotellet” (”Fawlty Towers”) fra 1970’erne, hvor den noget excentriske hotelbestyrer Basil Fawlty (John Cleesse) sit hyr med at få styr på hotellet Fawlty Towers, hvor hvad der kan gå galt, nærmest går galt. Om end vi ikke helt når seriens niveau.

20180810_BT_BBH_0802-1030x687 [1600x1200]

Bellevue Badehotel er en nyskrevet farce. Der skrives ikke mange nye farcer, så respekt til Bellevue Teatret og tekstforfatterparret for at folde sig ud i genren. Farcen er skrevet af tekstforfatterparret Vase og Fuglsang, der er kendt for et hav af tekster til teater, comedy og særligt revy. Farcen baserer sig ofte på misforståelser og forklædninger, hvor komikken har forrang for den indholdsmæssige tyngde. Balancegangen kan være svær, så der dog sikres et vist forhold mellem komik og indhold, så det hele fremstår originalt, sammenhængende og morsomt.

Vi får et par fine satiriske stikpiller til tidens emner: Burkaforbud, udenlandske håndværkere, #MeToo, ghettodiskussionen og ”eksport” af sociale problemer fra én kommune til en anden. Historien har derfor også sine sjove øjeblikke, men samlet er teksten hertil lidt tynd. Pointerne og finesserne fremstår ikke helt skarpe, så det er mere de veloplagte skuespilleres ageren end teksten, som vi ler ad. Som i en klassisk farce løber det hele løbsk, men tempoet er lidt ujævnt gennem historien henimod klimakset: Åbningen af badehotellet.

20180810_BT_BBH_0275-1030x687 [1600x1200]

Scenen er sat, og starten på stranden på modsatte side af teatret, inden det hele går løs i teatersalen, fungerer rigtig godt. Skuespillerholdet gør det godt, scenografien er fantastisk, og der er bestemt nogle gode grin indimellem.

 

Bellevue Teatret, Strandvejen 451, 2930 Klampenborg

Spilleperiode: 18. august-16. september 2018

Set den 18. august 2018

Foto: Henrik Ohsten

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.bellevueteatret.dk/forestillinger/bellevue-badehotel/

Medvirkende: Troels Malling, Susanne Breuning, Kristian Holm Joensen, Marie Mondrup og Farshad Kholghi

Instruktion: Frede Gulbrandsen

Manuskript: René Vase og Jannik Fuglsang

Scenografi: Benjamin la Cour

Varighed: Ca. 1,5 time uden pause

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *