Anmeldelse: DANCE – Copenhagen Hip Hop Festival, Bellevue Teatret

Anmeldelse: DANCE – Copenhagen Hip Hop Festival, Bellevue Teatret

Af Carina Blangsbøll

Se ’DANCE’ – Copenhagen Hip Hop Festival, hvis du er til hiphop i anderledes opsætninger. På denne underfestival til CPH STAGE får du set otte shows, og et enkelt uddrag fra forestillingen 360•. Små opfindsomheder med musikken og kostumerne er med til at få smilet frem, så der er sandsynligvis noget, der falder i din smag. Hvis du er til mere traditionel hiphop, vil du nok længes efter lidt mere tempo og lidt større brug af farver i en del af opsætningerne.

Vi får på 1½ time set otte shows, som hver især byder på stor forskel i lys, lyd, kostumer og koreografi. Dermed er det også en udfordring at skulle vurdere showene samlet, da vi bliver præsenteret for et forholdsvis bredt spektrum indenfor DANCE.

1

Anmeldelsen er derfor vurderet på helhedsoplevelsen, og en separat ranking af de enkelte shows ville svinge fra 2 til 4 stjerner.

Halvt om halvt bliver en del af showene lidt for ensformige, og der sker ikke så meget, som man godt kunne ønske, set i forhold til at hvert show alligevel har 7-10 minutters scenetid at gøre godt med. Til gengæld er det rart at se og fornemme, når det i par af showene, lykkedes med nytænkningen – som inddragen af sange, rekvisitter og farvefulde effekter, og det er bestemt med til at bringe både smil og latter frem hos det trofaste publikum.

Jeg vil gerne pointere, at man som publikum sagtens kan få en glimrende helhedsoplevelse ud af at se ’DANCE’ – Copenhagen Hip Hop Festival, også selvom alt ikke falder inden for ens smag. Her skal vi samtidig have in mente, at de udfordringer nogle af showene har, jo heller ikke varer mere end et par minutter i alt, og det burde jo være til at overkomme. Og det kunne jo være, at der var lidt performanceinspiration at hente fra de lidt anderledes opsætninger og deres stadig afprøvende ideer, som vi møder i salens mørke under ’DANCE’.

I hvert fald bliver publikum bragt i stemning, og showenes gang bliver fulgt nøje fra de let hip hoppende publikumsrækker.

Bellevue Teatret, Strandvejen 451, 2930 Klampenborg

Spiller pt. ikke mere.

Spilledato: 11. juni 2015 (CPH Stage 2015)

Plakatfoto: Naomi Akvama

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.bellevueteatret.dk/forestilling/dance-copenhagen-hip-hop-festival/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *