Anmeldelse: Dance for me, DFM Company (Island), Dansehallerne

Anmeldelse: Dance for me, DFM Company (Island), Dansehallerne

”Jeg drømmer om at…” ’Dance for me’ handler om de drømme, som vi alle sammen går og har, men aldrig realiserer.

 

Ármann Einarsson er en 50-årig musikskoleleder, som altid har drømt om at være med i en moderne danseforestilling. Maven titter frem under t-shirten, og konditionen holder ikke til mere end 10 minutters dans i træk, men betyder det, at han skal give op på sin drøm?

 

Svigerdatteren Brogan Davidson er uddannet moderne danser og koreograf, og hun drømmer også om at lave en danseforestilling. Sammen er de dansekompagniet ’Dance for me,’ og sammen har de skabt forestillingen af samme navn.

 

Photo2-Finnbogi-Sigurdur-Marinosson
Foto: Finnbogi Sigurdur Marinosson

 

De to mennesker på scenen står i stor kontrast til hinanden, både fysisk og i de ting, som de siger. Selvom Brogan og Ármanns mål er det samme – at skabe en god danseforestilling – så er deres tilgang til projektet meget forskellig.

 

I løbet af forestillingen ser vi optagelser fra indbyrdes samtaler før og efter premieren. Også imens forestillingen skrider frem, kommenterer og diskuterer Brogan og Ármann, hvordan de synes forestillingen går, hvordan publikum er, osv. Det er svært at gennemskue, hvad der er aftalt, og hvad der er ren improvisation, hvilket giver stykket en meget ærlig og uforudsigelig form.

 

Det er som om de begge drømmer om noget, som den anden kan. Brogan længes efter den anerkendelse og respons som Ármann får fra publikum. Vi publikummer kan nemlig relatere og identificere os med Ármann som mere eller mindre kluntet, men med stor energi og engagement, danser rundt på scenen. Han elsker at danse, og hans glæde smitter af på os. Brogan er til gengæld professionel, men hendes forhold til dansen er meget mere kompliceret og præstationsfokuseret. Hun danser som Ármann måske drømmer om at kunne danse, men høster ikke samme respons fra publikum som ham.

 

Foto: Pétur Ármannsson
Foto: Pétur Ármannsson

 

’Dance for me’ er ikke en storslået danseforestilling med flotte kostumer, imponerende dansekompositioner og medrivende lyd og lys. ’Dance for me’ er en ærlig fremstilling af Brogan og Ármanns tilgang til dansen og til deres drømme. Uden filter stiller de sig op og blotter deres tanker ærligt og inderligt.

 

’Dance for me’ er både en humoristisk og alvorlig forestilling om at bryde sin komfortzone og gå efter sin drøm. Hvad er det der står i vejen for at vi kan udleve vores drømme? Er det i virkeligheden bare os selv?

 

 

 

Gæstespil af DFM Company (Island)

Dansehallerne, Lille carl, Pasteursvej 20, 1778 København

 

Spiller: 18.-19. marts 2016

 

Spilledato: 18. marts 2016

Foto: Pétur Ármannsson og Finnbogi Sigurdur Marinosson

 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.dansehallerne.dk/forestilling/dance-for-me/

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *