Anmeldelse: Det store fede gennembrud, Teater V (Satiregruppen MAGT)

Anmeldelse: Det store fede gennembrud, Teater V (Satiregruppen MAGT)

Af Line Rolighed

 

Ønsker man sig veltimet og intelligent politisk satire, overraskelser, charmerende selvironi og gennemgående musikalitet – ja, så er det heldigt – for det er lige præcis det man får, hvis man tager ind og ser Satiregruppen MAGTs nye show: Det store fede gennembrud.

Det store fede gennembrud er en skøn blanding af revy, musical og skarp politisk satire. Man behøver dog ikke nødvendigvis have en dybdegående forståelse for dansk politik for at fange humoren i gruppens mange kreative og varierede indslag. Tværtimod har gruppen med stor præcision udvalgt en god blanding af emner, der, ud over at sætte Christiansborg, DSB, 1813 og andre klassiske mål under humoristisk beskydning, også sætter den generelle danske mentalitet under lup.

Derudover er forestillingen spækket med skæve indfald og finurlige detaljer, som alt i alt sørger for et velbalanceret og overraskende show med humor, musik og sang i meget høj kvalitet. Indholdet rammer bredt, og derved egner forestillingen sig både til det unge alment politisk interesserede publikum, men også salens ældre publikum fik rørt lattermusklerne.

Den overordnede fortælling er, at de seks dynamiske medlemmer af MAGT drømmer om det helt store gennembrud. På hjemmesiden opfordrer de derfor alle til venligst at købe ”den skide billet.” Til gengæld lover de, at ”det bliver pisse sjovt!” Dog efterfulgt af forbeholdet: ”Medmindre ingen køber, så bliver det ikke sjovt, for nogen!” Allerede her fornemmes gruppens humoristiske tone. De er nede på jorden, selvironiske og ikke bange for at sætte sig selv i spil.

Efter at have oplevet Det store fede gennembrud, kan det afsløres, at de holder, hvad de lover – det var rent faktisk pisse sjovt! Og der er i den grad også blevet købt en masse billetter. Allerede fire måneder før premieren blev billetterne i København udsolgt, hvilket heldigvis har betydet, at der er kommet ekstra forestillinger på plakaten.

De seks medlemmer af MAGT er alle velintegrerede i forestillingen og supplerer hinanden godt. Energiniveauet er højt, hele scenen bliver udnyttet, overgangene er elegante, og publikum var underholdt hele vejen igennem. Gruppen står selv for musikken med Morten Munk og Christoffer Christensen som hovedansvarlige for den instrumentale del, mens gruppens resterende medlemmer deler rollerne som alt fra Uffe Elbæk til Henrik Sass Larsen, Loyal to Familia-bandeleder, DSB-konduktør og 1813-læge, for blot at nævne et par stykker, ligeligt imellem sig.

Noget særligt ved MAGT er, at alle gruppens medlemmer er mere end almindeligt dygtige sangere både som solister og gruppe. Gruppens generelle skuespilpræstation er gennemgående troværdig og fungerer fint til de forholdsvis korte sketches og musikalske indslag, som showet primært består af.

Det er svært at definere nøjagtigt, hvilken genre Det store fede gennembrud er. Showet indeholder både en underliggende historie, løsthængende sketches og op til flere sangnumre. Det overordnede fællestræk er dog de samtidsrelevante sketches med samfundspolitisk tematik. Som genre kræver netop politisk satire mod, god timing og situationsfornemmelse. MAGT har heldigvis overskud af netop disse kvaliteter og ramte plet med den ene sketch efter den anden, og to timer i deres selskab er derfor godt givet ud.

Man kunne muligvis have ønsket sig, at den grundlæggende historie der præsenteres i starten af showet blev ført tydeligere igennem resten af forestillingen. Der følges dog op på grundhistorien i showets afslutning, og den overordnede fortælling går derfor ikke tabt.

Ifølge gruppens egen skala kan den absolutte topvurdering klassificeres som følelsen af at få lige præcis alle de gaver, som man havde ønsket sig til jul, og generelt efterlader Det store fede gennembrud meget få elementer tilbage på ønskelisten.

Jeg forlod teatret med en oplevelse af at være blevet mere end almindeligt godt underholdt i de to timer, showet varede, men også med nyt indspark til at tænke en ekstra gang over nogle af de emner, der fylder i samfundsbilledet netop nu.

 

Satiregruppen MAGT

Teater V i Prøvehallen, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby

Spilleperiode: 7.- 16. december 2018
Efterfølgende turné 19. februar-22. marts 2019 (Se turnéplan på hjemmesiden)

Set den 8. december 2018

Foto: Satiregruppen MAGT 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

www.magt.nu eller på

https://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/det-store-fede-gennembrud-3/

Medvirkende: Satiregruppen MAGT (Mads Andersen, Christoffer Christensen, Steffen Jespersen, Morten Munk, Thomas Neergaard og Jonas Stimose)

Dramatiker og forfatter: MAGT

Produktion: MAGT i samarbejde med Teater V

Scenisk konsulent: Peter Koppel

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *