Anmeldelse: Dette er ikke Stjernekrigstrilogien, Det Kongelige Teater

Anmeldelse: Dette er ikke Stjernekrigstrilogien, Det Kongelige Teater

Af Amalie Sloth de Fine Licht, gæsteanmelder

Er du bare den mindste fan af Star Wars, så er ”Dette er ikke Stjernekrigstrilogien” en sjov, underholdende forårssnack til de teatersultne i alle aldre.

Det hele skulle være så godt: Flyvende rumskibe, bevægelige vægge og stående ovationer, men så kom mailen fra George Lucas – Nej, I må ikke iscenesætte Star Wars. Tilbage står tre skuffede skuespillere, som nægter at give op, selvom den store scene, de store budgetter og et stort publikum er helt uden for rækkevidde. I stedet står de nu på Det Kongelige Teaters Lille scene i et forsøg på IKKE at spille Star Wars – kun en lille smule.

1

Forestillingen ”Dette er ikke Stjernekrigstrilogien” er et pragteksempel på, når Eventministeriets lynproduktioner med ca. fem dages prøveforløb, fungerer rigtig godt. I de godt 70 min. forestillingen varer, følger publikum tre skuespilleres improvisation over Star Wars-historien. På grund af denne produktionsform fungerer det super godt – så godt, at man reelt bliver i tvivl om, hvad der er aftalt, og hvad der er improvisation. Flere gange tog skuespillerne sig selv i at være lige ved at grine, hvilket straks resulterede i flere latterudbrud på tilskuerrækkerne.

Denne ”grove” stil gør stykket meget levende og mere intens at være publikum til, for selvom der ikke er drejescene, lysshow eller andet teknisk gøjl, så er forestillingen spækket med gode ideer, højt tempo og 3 karakterer, som publikum fra første sekund sympatiserede med.

2

Den gode kontakt til publikum var vigtigt for stykket, da forestillingen ikke har noget budskab eller noget egentlig nyt at byde ind med. Men da jeg (bare ud fra titlen) ikke havde nogen forventninger til et budskab eller pointe, så savnede jeg det heller ikke. Forestillingen lod mig tilbage i godt humør og det hele endte helt fortjent med stående ovationer.

”Dette er ikke Stjernekrigstrilogien” er en god forestilling, fordi den er underholdende. Skuespillerne er gode, deres samspil er godt og historien er én, som vi alle kender.

Jeg kan derfor varmt anbefale at gå ind og se ”Dette er ikke Stjernekrigstrilogien” hvis du bare er den mindste fan af Star Wars og har lyst til en let, lækker teateroplevelse.

Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, Lille Scene, Sankt Annæ Plads 36, 1250 København

Spiller indtil: 15. april 2015

Spilledato: 12. april 2015

Fotos: Natascha Thiara Rydvald

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side: http://kglteater.dk/det-sker/forestillinger/sason-2014-2015/eventministeriet/dette-er-ikke-stjernekrigstrilogien

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *