Anmeldelse: Disney on Ice – “Dream Big” 2023, Ballerup Super Arena (Disney og Feld Entertainment)

Anmeldelse: Disney on Ice – “Dream Big” 2023, Ballerup Super Arena (Disney og Feld Entertainment)

Af Henriette Devantier

Kalder alle Disney-fans! Kunne et spektakulært skøjteshow, glitter og glamour samt et overvæld af Disney-prinsesser og -prinser friste? Det var netop, hvad der mødte mig fredag eftermiddag, da jeg troppede op med min niece i Ballerup Super Arena til dette års produktion af Disney on Ice. Denne gang præsenterede Disney i samarbejde med underholdningsimperiet ”Feld Entertainment” et show, der var fyldt med eventyr og de mest heltemodige Disney-karakterer.

Selvom jeg har et bankende Disney-hjerte, må jeg indrømme, at jeg i den grad var på udebane, og jeg faldt nok også lidt udenfor segmentet. Min 4-årige niece var til gengæld slet ikke på udebane! At se hendes øjne funkle over Rapunzel, Vaiana, Elsa og Olaf på skøjtescenen gav hele oplevelsen en ekstra dimension. Denne anmeldelse bliver derfor en dejlig blanding af mine og hendes observationer, for Disney formåede i den grad at ramme sin målgruppe!

Konceptet var simpelt men alligevel virkningsfuldt. Dette års produktion med titlen ”Dream Big” handlede om Disney-universets helte og heltinder, der må drømme stort for at lykkes. Mickey Mouse og Minnie Mouse agerede konferenciers gennem hele showet, og de præsenterede den ene Disney-karakter efter den anden. Showet fik derfor også karakter af et bredt katalog af Disney-prinsesser, og det blev med tiden meget ensformigt.

Skøjteshowet tog del i et stort kommercielt set-up. På hvert et hjørne kunne man købe merchandise til overpris, popcorn, slik og sodavand for derefter at sætte sig på stolebænkene, der i dagens anledning var linet op på arenaens cykelbaner. Disney kendes jo for det kommercielle, og dette show var ingen undtagelse. Man kunne ikke undgå at få følelsen af, at man var en del af én stor pengemaskine.

Det var altså en anden og mere livlig oplevelse end at sidde i de københavnske teatres røde plyssæder. Det to timer lange skøjteshow fik følgeskab af glædesråb og dans fra de mange børn i publikum, som dels var benovede over at se Disney-figurerne i levende live, store skøjtende dekorationer, fyrværkeri og diverse sceneeffekter som et væld af sæbebobler under havet til ”Den lille havfrue” og dalende sne til snelandskabet i ”Frost”.

Det store set-up, der fulgte med showet, blev løftet af dygtige skøjteløbere, der var castet, så de lignede Disney-figurerne. De imponerede med flotte skøjtetricks, store ensemblerutiner, drejninger og løft, der alt i alt bidrog til showets professionelle format. Skøjteløberne var i den grad til stede som deres karakterer. De vinkede til alle børn, de fik øjenkontakt med, og der var ikke et øje tørt, da min niece midt showet udbrød ”Vaiana kiggede på mig!!”. Hendes lykke var gjort.

Hele showet blev talt og sunget på dansk. Selvom lyden var indtalt og sangene genbrugt fra de danske udgaver af Disney-filmene, udtalte min niece, at hun aldrig havde hørt sangene sunget så flot før! Skøjteløberne mimede sangene, mens de skøjtede, og det gik tydeligvis rent ind. Elsa havde aldrig sunget ”Lad det ske” flottere, end hun gjorde, mens hun skøjtede, drejede og sprang på isen.

Det var klogt tænkt ikke blot at gennemføre showet på engelsk men derimod ændre sproget alt afhængigt af, hvilket land det sættes op i. Showet blev på den måde mere levende og virkeligt for sin målgruppe, der kunne synge med på sangene. Tanken om at skøjteløberne både skulle skøjte og synge live virker også praktisk talt umuligt, så playback-musikken var også naturlig. Der var et fint flow i Disney-figurernes mimen til teksterne, der gik hånd i hånd med timingen på skøjterutinerne.

Disney on Ice er i den grad et familieshow. Jeg havde ikke haft samme gode oplevelse uden min niece ved min side. Jeg kan kun anbefale at tage et barn i hånden og komme afsted enten til Göteborg, hvor showet spiller netop nu, eller næste gang de gæster Danmark. Den ellers brede og lidt utydelige ramme for showet gav plads til storslåede tableauer, som Disney er så kendt for. I to timer havde vi en fest sammen med Ariel, Yasmin, Tornerose, Elsa og Anna og alle de andre Disney-figurer, der med et imponerende skøjteshow blev vakt til live for de små Disney-prinsesser og -prinser, der sad i publikum.

Disney on Ice og Feld Entertainment

Ballerup Super Arena, Ballerup Idrætsby 4, 2750 Ballerup

Spilleperiode: 19.-22. februar 2023

Set den 20. februar 2023

Foto: ©Disney

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.disneyonice.com/da-dk

Medvirkende: Skøjteløbere fra Feld Entertainment

Arrangør: CSB Island Entertainment

Producent: Feld Entertainment

Varighed: Ca. 2 timer inkl. en pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *