Anmeldelse: Drømmeforestillinger, Det Røde Rum, DKT

Anmeldelse: Drømmeforestillinger, Det Røde Rum, DKT

Af Mathias Sauer

 

Man skal ikke være specielt sart, når man beslutter sig for at bestille en billet til ‘Drømmeforestillinger’, for det kan være hård kost for den nyligt udklækkede, såvel som garvede teatergænger. Man skal nemlig selv være en del af den.

 

Så snart forestillingen endte, og publikum begyndte at rejse sig fra deres sæder, var det eneste at jeg ville blive hængende lidt længere. Det var grundet min nysgerrighed på de fem skuespillere, som netop havde udleveret en lille del af deres private selv. Akkurat så meget at jeg hjertens gerne ville høre mere om disse fem individer, som jeg følte var blevet en slags bekendte. For man kommer hurtigt til at lære folk at kende, når man først har hørt om deres inderste drømme og ønsker… og set dem have samleje, udføre kung fu i undertøj eller opildne en hær til kampen om frihed på hesteryg.

 

_y4q5606dp
Foto: Miklos Szabo

 

Konceptet er, at skuespillerne har fået til opgave at udleve deres egne drømmeforestillinger. Både i et teaterhenseende såvel som deres individuelle mål med deres eget liv. Blev man alt det, man gerne ville være? Og hvis ikke, kan man så egentlig stadig nå det? For pludselig er man halvvejs i livet, og drømmene glider lige så stille ud af ens greb.

 

Det er der heldigvis råd for! Man skal bare bruge en teatersal, en håndfuld kompetente skuespillere og de fornødne tekniske hjælpemidler. Straks kan man vinde en Oscar, spille fodbold som Preben Elkjær eller bare få de 5 minutters total stilhed, som man aldrig får taget sig tid til.

 

web00
Foto: Tejs Holm

 

Med en vidunderlig selvironi og en hel del kærlighed til skuespillet, formår ‘Det Røde Rum’ at levere endnu en seværdig forestilling. Hvor er det dog skønt at se et hold spillere, der virkelig giver sig hen til den leg, som skuespillet altid burde være.

 

Jeg vil gerne medgive, at forestillingen kan være meget provokerende og intimiderende, hvis man ikke lige er vant til at blive adresseret af skuespillerne eller at blive inddraget i selve stykket. Det var der nogen, som ikke var helt forberedt på, den aften jeg overværede forestillingen, til stor morskab for mig. Publikum sidder nemlig i en hestesko-formation, og lyset i salen er ofte tændt.

 

Publikum vil hurtigt sande, at man ikke kan vide sig sikker på sin plads langs væggen. Man kan nemlig blive budt op til dans, bedt om at tælle højt og tydeligt til 50, eller komme på en date med dertilhørende gåtur i en imaginær park. Der sker værre ting, men det vil jeg lade være en overraskelse til de fremtidige publikummer.

 

Det kan nok afskrække nogle, men jeg har sjældent grint så meget under en tur i teatret. Jeg sad på kanten af mit sæde og var umådeligt godt underholdt. Hele vejen igennem.

 

_k1p5257dp
Foto: Miklos Szabo

 

Forestillingens undertitel er: ”Forestillingen der vil ændre alt og gøre verden til et bedre sted”. Et stort løfte men det bliver hurtigt indfriet. I hvert fald i sætningens mest bogstavelige forstand. Scenerummet er konstant i forandring med skiftende lys, kostumer og et væld af lydeffekter, og allerede da jeg trådte ind ad døren til salen, stod Mikkel Arndt klar med en pose Matador Mix. Hvis det ikke gør min verden til et bedre sted, så ved jeg ikke hvad.

 

Skynd jer hellere at skaffe de billetter til denne fantastisk rørende og underholdende forestilling, for der er så få tilbage. Det er ikke uden grund.

 

 

 

Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, Sankt Annæ Plads 36, 1250 København K

 

Spiller d. 20. januar og 19. februar 2016

 

Set torsdag d. 7. januar 2016

Foto: Tejs Holm og Miklos Szabo

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

https://kglteater.dk/det-sker/sason-2015-2016/skuespil/drommeforestillinger/

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *