Anmeldelse: Alting er noget, Teatret ved Sorte Hest

Anmeldelse: Alting er noget, Teatret ved Sorte Hest

Af Rose Ansager Himmelstrup Hansen

 

Sarah Boberg og Anette Støvlebæk fremfører Naja Marie Aidts fantastiske ordunivers i diverse grønne nuancer. Forestillingen er bygget på ord, og der smages virkelig på sproget og på digtningens spændende univers. Forestillingen bliver næsten meditativ for publikum, og en enorm ro sænkede sig i salens ordfyldte rum.

 

Sarah Boberg og Anette Støvlebæk har to fantastiske stemmer og stemmerne, sammen med Jacob Binzers underlæggende komposition af lyde, gav et enormt godt lydligt univers. Og det skulle vise sig, at stemmerne bar forestillingen, for ligesom teaterkoncerten blev dette en teateroplæsning, hvor der nærmere var tale om oplæsning med effekter end decideret teater.

 

To kvinder, et bord med en computer, en storskærm og to tavler med ord fra forfatterskabet dannede den sceniske ramme for forestillingen. De to kvinder skiftedes til at læse op fra forfatterskabet, og især Anette Støvlebæks højtlæsning af en af Naja Marie Aidts noveller huskes tydeligt. Det var som højtlæsning som barn, hvor billederne dannede sig i hovedet.

 

Alting-er-noget

 

Det var klart en forestilling, der kunne nydes, men det var for et litteraturelskende publikum, og publikum var, i hvert fald på denne aften, ikke et udbredt ungt publikum. Det er et stykke uden narrativ handling, og de to skuespillere havde ikke deciderede roller. Det var svært at finde en rød tråd i stykket, som dog også profilerer sig på konceptet; alt tekst skal være fra forfatterskabet.

 

Stykket er for teatergængeren, der er til en niche, og den niche er litteraturinteresserede, der kan nyde det i 100 minutter uden de store forandringer. Jeg synes dog flere gange at blive fanget af universet, og af de brudstykkers fantastiske ordspil udtalt af to utrolig behagelige og karakteristiske stemmer. Og forestillingen gav mig lyst til at gå hjem og tage en af Naja Marie Aidts novellesamlinger ned fra hylden og lade mig dykke ned i hendes forfatterskab.

 

Det er ikke et stykke, som jeg vil anbefale de fleste, men jeg ville bestemt anbefale det, hvis storytelling og Naja Marie Aidts forfatterskab allerede er noget, du er glad for. Hvis du ønsker at se teater og en narrativ fortælling, eller et show med underholdning, så skal du ikke vælge dette stykke. Det er mere en fiktiv forelæsning end hyggelig nydelse.

 

 

 

Teatret ved Sorte Hest, Vesterbrogade 150, 1620 København V

 

Spiller indtil den 20. februar 2016

 

Spilledato: 11. januar 2016

Foto: Robin Skoldborg

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.sortehest.com/portfolio-item/alting-er-noget-tekster-af-naja-marie-aidt/

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *