Anmeldelse: Elskovs Gækkeri, Shakes

Anmeldelse: Elskovs Gækkeri, Shakes

Af Emilie Lykke Hartz

 

Sammen med en god veninde har jeg nu været vidne til Shakes’ forestilling ’Elskovs Gækkeri’ i Ørstedsparken. Dette var en forestilling, som jeg havde glædet mig gevaldigt meget til. Da jeg selv er stor fan af Shakespeare, og min veninde ikke har den største kendskab til netop Shakespeare, er det altid lidt sjovere at se, hvad hun kunne få ud af denne oplevelse.

 

Ørstedsparken er et skønt sted; idyllen i billedet og scenen var fremragende og lige efter min smag. Det kunne tydeligt mærkes, at alle havde lov til at deltage, ung som gammel. Selv mener jeg også, at der er noget hygge i selv at medbringe tæpper og lodne trøjer. Det gør det mindre højtideligt, og det er nok mere min stil.

 

Shakes-1

 

Selve forestillingen havde en meget sløv start, der blev, efter min mening, unødigt råbt for meget, og til trods for at skuespillerne forsøgte at få publikum med på en fest, blev det hurtigt akavet og ubehageligt, hvilket er ret uvant for mig, da jeg elsker bruddet på den fjerde væg.

 

Shakes-2

 

Ydermere blev jeg tabt i fortællingen et par gange og havde svært ved at forstå sammenhængen, idet skiftene mellem personerne til tider var uklare, og det samme gjaldt selve fortælling, som til tider var noget usammenhængende. Men det blev dog ofte reddet af den skønneste humor! Disse 4 skuespillere tør at være ekstraordinært grimme og tage humoren til fingerspidserne uden at være platte. Det havde dog stadig været en bedre oplevelse, hvis havde jeg forstået sammenhængen under hele stykket.

 

Kostumerne var intet mindre end formidable! Det så ud som om, at man havde været en tur i Tiger, lukket øjnene og fyldt i kurven for derefter at sætte noget sammen, som så blev et meget fantasifuldt resultat.

 

Shakes-3

 

Herudover skal det siges at Shakes’ brug af 80-/90-musik var genialt. Sangene fik helt ny betydning i de sammenhænge, hvor de blev brugt. Igen blev hyggen skabt, da alle i hele publikummet kunne genkende sangene, og alle nok hver især har en nostalgisk relation til disse.

 

 

 

Shakes

Ørstedparken, ved søen nær H.C. Andersen Boulevard-indgangen

 

Spiller indtil: 10. juni 2016

 

Spilledato: 8. juni 2016

Fotos: Hélène Mogensen de Monléon

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

Så behøver du ikke, den er ganske gratis!

Du kan læse mere om forestillingen på: http://shakes.nu/

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *