Anmeldelse: FELT, Teater Grob (FELT)

Anmeldelse: FELT, Teater Grob (FELT)

Af Laura Munk Christensen, gæsteanmelder 

 

‘FELT’ er noget af det mest interessante, forvirrende, hjernevridende og samtidig utroligt ligetil og enkle stykke scenekunst, som jeg nogensinde har set.

FELT’s forestillinger består af rendyrket improvisation. Et fænomen, der sjældent dyrkes på de danske teatre. Hver forestilling er unik. Det eneste, skuespillerne (og publikum) ved, før stykket begynder, er, at når man først har valgt en karakter, skal man beholde denne karakter, samt at der skal nås et bestemt antal scener, hvoraf udvalgte scener skal bestå af monologer. Ellers er der fuldkommen anarki fra skuespillernes side. Rækkefølgen er helt tilfældig, kronologien i stykket er for længst smidt ud af vinduet, og alle kneb gælder. Scenen er et sort stykke stof, almindeligt scenelys og to, sorte stole. Kun fantasien sætter grænser.

felt

Netop på grund af denne uvidenhed og mangel på sammenhæng, sidder man gennem det meste af stykket og forstår ikke, hvordan scenerne hænger sammen. Det virker mildt sagt planløst. Lige indtil de sidste tre-fire scener, hvor skuespillerne på elegant og imponerende vis formår at samle nogle af historierne med et overraskende twist og lader andre svæve udenfor, så de kan danne deres egen mening.

Komplet mindblowing og respektindgydende, især hvis man har arbejdet med improvisation og ved, hvor fantastisk svært det er.

Jeg så ‘FELT’ af to omgange, den første og den sidste forestilling. De to resultater var vidt forskellige.

Det første fortalte historien om en kvinde, der har et onenight-stand og bliver gravid som følge deraf. Hun får en abort, men har svært ved at leve med den skyld, hun føler over det. Kort efter begynder hendes søster, som ikke ved noget om hverken barnet eller aborten at date selv samme fyr. Hun bliver også gravid. Derudover kører der en sideløbende historie om søsterens veninde, der lider af voldsom kræft. Især kræftsygdommen ledte til nogle meget stærke scener, der i bogstaveligste forstand gav én gåsehud.

I anden omgang gik historien så på noget ganske andet. Her var der en blanding af flere historier, bl.a. en mand, der føler sig som en kvinde og får en kønsoperation, en ung mand, der må indse, at han er homoseksuel, en kvinde, der er blevet misbrugt af sin far som barn og nu leder efter sin søster, der er stukket af og en kvinde, der bare gerne vil finde kærlighed. Det lyder umiddelbart svært at forene på blot halvanden time, men ‘FELT’ formår alligevel at binde disse skæbner sammen gennem tilfældige møder og stærke relationer.

Her på falderebet må jeg dog huske at nævne, at FELT’s forestillinger altså ikke er for sarte sjæle. Tonen kan til tider være brutal, og de er ikke bange for seksuelt eller andet voldsomt indhold, og de sætter en ære i at tage de mest tabubelagte emner op.

Men hvis man kan leve med dette, og man vil have en anderledes, udfordrende og uforglemmelig oplevelse, så er ‘FELT’ det helt rigtige.

 

Gæstespil af FELT

Teater GROB, Nørrebrogade 37. 2200 København N

Spilleperiode: 10.-25. september 2016

Set den: 10. og 25. september 2016

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *