Anmeldelse: Forelsket i Tivoli, Tivoli (Tivoli Ballet Teater)

Anmeldelse: Forelsket i Tivoli, Tivoli (Tivoli Ballet Teater)

Af Henriette Devantier

Det knap 200 år gamle Pantomimeteater i Tivoli er igen parat til at underholde havens sommergæster. Blandt sommerens forestillinger kan opleves Forelsket i Tivoli, som afspejler teatrets traditionsrige magi både på og bagved scenen.

Forestillingen kredser om den kærlighed, som Pantomimeteatret gennem flere generationer har videregivet til sit publikum. En kærlighed, som ikke udfoldes gennem ord men derimod gennem kroppen, hænderne og ansigtet. Sådan indledes forestillingen af en voice-over-fortæller, der guider Tivoligæsterne gennem et potpourri af Pantomimeteatrets ”greatest hits”. Her præsenteres Harlekin, Columbine og Pjerrot i dans og uddrag fra de klassiske pantomimer; her danser to unge kærligheds-pas de deuxen fra August Bournonvilles ballet ”Blomsterfesten i Genzano”, og endelig vises uddrag fra Dinna Bjørns og Dronning Margrethes eventyrballet ”Svinedrengen”. Det hele bindes sammen af en fortæller, der med Pjerrots hjælp demonstrerer lidt af Pantomimeteatrets forunderlige magi med snoretræk og kulisser, der skifter for åbent tæppe.

Forelsket i Tivoli giver et indblik i teatrets historie, sceneteknikken og ballettraditioner. Det er et anderledes greb om en ellers klassisk pantomime med gode intentioner. Indblikket fungerer nærmest som en live trailer for teatret, og det virker sammen med voice-over-fortælleren til at fange publikum på en anden måde en vanligvis. Mødet mellem forklaringsord og dans gør forestillingen let forståelig for både ung som gammel.

Denne eftermiddagsforestilling var dog ikke dansernes forestilling. Tori Cooper og Luca Varone klarede sig trygt og sikkert igennem forestillingen som Harlekin og Columbine, mens der var flere vanskeligheder hos henholdsvis Natsuka Abe og Itsuki Omori i uddraget ”Blomsterfesten fra Genzano” og hos Jorge Gutiérrez og Vilda Ines Vardar i uddraget af ”Svinedrengen”. ”Blomsterfesten i Genzano” havde glimtvis gode elementer, hvor danserne fangede den unikke Bournonvilletradition med hurtige batteringer og en romantisk atmosfære, og her var Pantomimeteatres gamle, fine kulisser helt ideelle.

Forestillingens intentioner er gode, men Forelsket i Tivoli fremstår usammenhængende og mest som en omgang ”blandede bolcher”. Det ene øjeblik overværer publikum, hvordan kulisserne kan skifte, der i det næste øjeblik afløses af Bournonvilles ”Blomsterfesten i Genzano” uden nogen egentlig kontekst. Forelsket i Tivoli fremstod ligeledes som ufærdig i sin usammenhængende kombination af en guidet tour rundt i teatret og reel ballet.

Den røde tråd forsvandt, selvom idéen var god. Men forestillingen er nytænkende og fanger publikum på en ny måde, og det skal Pantomimeteatret og Tivoli Ballet Teater have ros for. Det er en fornøjelse at overvære, at de formår at tænke nyt uden at give slip på de smukke traditioner og den gamle historie, som teatret og haven rummer.

Tivoli Ballet Teater

Pantomimeteatret, Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Spilleperiode: 9. juni-29. september 2020

Set den 20. juli 2020

Foto: Tivoli (fotos fra forestillingen i 2016)

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.tivoli.dk/da/kultur+og+program/teater/2020/forelsket+i+tivoli+2020

Medvirkende: Tori Cooper, Luca Varone, Allen Clausen, Natsuka Abe, Itsuki Omori, Jorge Gutiérrez, Vilda Ines Vardar og Tommy Edvardsen

Idé og forbindende tekster: Henrik Lyding

Koreografi: Dinna Bjørn og August Bournonville

Iscenesættelse: Peter Bo Bendixen, Per Lundsgaard og Tori Cooper

Varighed: Ca. 30 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *