Anmeldelse: Generation Håbløs, Teater V

Anmeldelse: Generation Håbløs, Teater V

Af Daniel Lassen

Er generationen af unge mennesker virkelig helt håbløs? Er vi bare en generation af uduelige individer, der ikke kan finde ud af noget, andet end at betjene vores iPhones, mens vi lader os styre af alkohol og sociale medier? Det er der næsten noget, der kunne tyde på. I hvert fald hvis man ser Teater V’s nye forestilling Generation Håbløs!

Forestillingen Generation Håbløs er en reality-tv-teaterforestilling, hvor vi følger de fire unge mennesker Vita, Sebastian, Oscar og Mariel, der har meldt sig til det nye reality-program ”Generation Håbløs”. Programmet går i alt sin enkelthed ud på at få samlet flest diamanter, og vinderen får i sidste ende lov til at gange sit gennemsnit med 10 og hoppe direkte ind på drømmestudiet. Og som i ethvert andet reality-program, opstår der hurtigt gnidninger, stridigheder, forelskelse, had og misundelse.

Lad mig slå fast, at forestillingen ikke er lavet for at vise unges fejl og mangler, snarere tværtimod. Den stiller nemlig spørgsmålstegn til både voksnes forventninger til deres børn, men også samfundets krav om, hvordan man som ung i dag helst skal hurtigt igennem uddannelsessystemet, så man lærer at stå på egne ben næsten inden, man har lært at finde sig selv. Dette er et yderst relevant emne, og derfor er det skønt at se nogle unge talenter sætte fokus på det.

De fire unge skuespillertalenter Luise Skov, Mathias Bøgelund, Emil Prenter og Maria Cordsen står hver knivskarpt i deres skitseringer af karaktererne. Louise Skov er helt igennem sårbar og nærmest uimodståelig som sin karakter Vita. Mathias Bøgelund får på bedste vis vist, at man sagtens kan blande humor med alvor og dybde. Emil Prenter får med sin karakter, Sebastian, vist en usikkerhed, som jeg tror mange unge mennesker kan nikke genkendende til. Og Maria Cordsens skitsering af pigen, Mariel, er næsten uhyggelig, fordi hun ikke lever, hvis ikke hun er på de sociale medier. Alle fire skuespillere fortjener stor ros og anderkendelse for deres præsentationer, og både sammen og individuelt får de forestillingen helt op og ringe.

En stor tak skal også lyde til Pelle Koppel. Ikke bare for den helt igennem skønne og skridsikre måde at instruere forestillingen på, hvor han med bedste ynde får både det det moderne ungdommelige snit og samtidig det klassiske teater, til at harmonere smukt. Men så sandelig også en stor tak for, at han som chef på Teater V, tør at tage chancer, hvor han giver plads til nye unge talenter både på scenen og som forfattere. Denne forestilling er i hvert fald et klart bevis på, at der stadig findes en masse dygtige unge mennesker med noget på hjerte. Ligeledes skal lyde stor ros til Sofie Diemer, som har skrevet forestillingen. Reality-tv er før blevet spillet på teateret, men hun har på alle måder forstået at skrive historien på ny, så det føles som om, man aldrig har hørt den før!

Generation Håbløs er en forfriskende og relevant ungdomsforestilling, som bestemt er det hele værd! Så ingen tøven, det er bare med at komme ud og støtte kulturen, for den findes helt bestemt derude endnu.

Teater V, Porcelænstorvet 4, 2500 Valby

Spilleperiode: 7.-22. september 2019 og igen 14.-25. april 2020 

Set den 8. september 2019

Fotos: Søren Meisner 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Louise Skov, Emil Prenter, Mathias Bøgelund og Maria Cordsen  

Instruktør: Pelle Koppel  

Manuskript: Sofie Diemer  

Lys og videodesigner: Flora Brandt

Lyddesigner: Mikkel Larsen

Musik: Nicolaj Tøth Andersen

Varighed: Ca. 1 time og 5 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *