Anmeldelse: Græsted Revyen 2019, Græsted Kro (Græsted Revyen)

Anmeldelse: Græsted Revyen 2019, Græsted Kro (Græsted Revyen)

Af Daniel Lassen

René Richardt står endnu engang i spidsen for Græsted Revyen, som i år har fået titlen ”Bare rolig”. Desværre er der ikke meget at være rolig over. Revyen virker nemlig på mange måder halvfærdig og ikke så helt så relevant og med et satirisk samfundsbid, som ellers er revyernes kendetegn. Kro-revyer har et ry for at være en smule mere gammeldags i forhold til de større sommerrevyer rundt omkring i landet. Dette ry holder desværre stik i denne kro-revy, som står med tekster, der måske kunne have været relevante for 10-20 år siden.

De fire skuespillere Sofie Stougaard, Tine Gylling, Jan Linnebjerg og René Richardt er et ganske fornuftigt revyhold på papiret, men revyen er udstyret med så dårlige tekster, at man under flere af numrene næsten får medlidenhed med dem.

Heldigvis er der dog et par få lyspunkter indimellem. F.eks. i nummeret ”Er det virkelig mig” med Jan, som spiller en mand, der synger om, at når han kigger sig selv i spejlet, ser han en gammel mand. Nummeret er skrevet af Mette K Madsen, og det er et rigtig fint og gennemtænkt nummer. Fremførelsen er ligeledes god, men nummeret bliver dog lige en anelse for lang.

Carl-Erik Sørensens nummer ”Bange”, hvor Sofie og Jan spiller et ægtepar, der er bange for alt ved den verden vi lever i, er nok det tætteste revyen kommer på real satire. Leif Maibom har også bidraget med en af de bedre tekster, nemlig ”Lille handicap”, hvor Sofie er ny telefondame hos Liberal Alliance, men desværre har en smule svært ved kommunikation. Aftenens sjoveste nummer må dog blive ”Kol-kor”, hvor de fire skuespillere spiller et kor, der får toner frem ved at hoste, fordi de har KOL.          

Kvinderne i revyen står 100 % stærkest. Ikke fordi de rent tekstmæssigt har noget godt at rive i, men fordi de er dygtige til at lave karakterer, som vi griner af. Sofie, der efterhånden har været med i Græsted Revyen en del gange før, får lavet nogle skønne karakterer indimellem. Desværre får hun ikke det store, sjove solonummer, man kunne have ønsket. Det samme gør sig gældende hos Tina, som ellers før har beriget os med flotte skuespillerpræstationer, rundt om på de københavnske scener blandt andet i ”Efter tiden” på Teater Grob. Hun har uheldigvis ikke meget at arbejde med denne gang, og må nøjes med et par enkelte sjove bemærkninger hist og her.

Revyen viser på intet tidspunkt tænder. Den prøver i enkelte tilfælde, men det bliver desværre ved forsøget. Flere af numrene virker deciderede gammeldages, som fx ”Tal dansk” et nummer om en indvandrer, der ikke kan forstå de danske ordsprog. Den slags revynummer kunne man se i Cirkusrevyen allerede, inden jeg blev født. Under flere af numrene i årets revy, tabte jeg simpelthen tråden i, hvad det handlede om. Især i nummeret ”Fremtiden”, hvor Sofie og René spiller Kaj og Andrea. Dette nummer er forhåbentlig meget langt fra sådan, man vil lave revy i fremtiden.   

Revyens nye instruktør Christine Exner, der før har stået på scenen, har altså på ingen måde formået at få revyen ud over scenekanten. Mange af teksterne burde være sorteret fra allerede inden første læseprøve, og tempoet i revyen skulle strammes helt gevaldigt op.

Alt i alt er der altså ikke meget at grine af i Græsted revyen 2019, og man går derfra mere tavse end glade. Hele problemet i revyen er, at den simpelthen ikke har nogle gode tekster at arbejde med. Når alt det negative så er sagt, vil jeg til gengæld fremhæve, at buffeten er yderst anbefalelsesværdig!    

Græsted Revyen 2019  

Græsted Kro, Græsted Hovedgade 5, 3230 Græsted.

Spilleperiode: 14. juni-.28. september 2019   

Set den 14. juni 2019

Fotos: Græsted Revyen   

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Sofie Stougaard, Tina Gylling, Jan Linnebjerg og Rene Richardt

Instruktør: Christine Exner

Koreograf: Michael Olesen  

Kapelmester: Henrik Schrøder   

Scenograf: Vibe Pock-Steen 

Kostumier: Laila Drisgaard   

Tekst og musik af: Leif Maibom, Henrik Schrøder, Martin Ahlehuus, Franzois, Carl-Erik Sørensen, Vase og Fuglsang, Claus Flygare, Ib Christoffersen, Gunvor Reynberg, Torbjørn Rafn, Poul Kjøller, Gunvor Bjerre, Nicolaj Holmboe, Dan Schlosser, Henrik Mygind, Wendt, Tind og Engholm, Mette K Madsen, Sten Hessner, Kim Larsen og Holdet.  

Varighed: Ca. 2 time og 10 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *