Anmeldelse: Harlekin Mekanisk Statue, Pantomimeteatret (Tivoli Ballet Teater)

Anmeldelse: Harlekin Mekanisk Statue, Pantomimeteatret (Tivoli Ballet Teater)

Af Henriette Devantier

Er du en tur i Tivoli denne sommer, så tag et smut forbi det gamle, smukke Pantomimeteater, og oplev Harlekin, Columbine og Pjerrot i en af Tivolis ældste pantomimer, Harlekin Mekanisk Statue.

For at sejre over den sure og indbildt syge far Kassander lægger de unge elskende, Harlekin og Columbine, en plan, der skal overrumple Kassander og bane vejen for, at de kan få hinanden. Store forklædningsnumre, både som falsk læge og som statue, er grundelementerne i denne klassiske pantomime, hvor den klodsede og ikke alt for kloge tjener, Pjerrot, konstant bidrager til forvirringen.

Pantomimeteatrets små traditionsrige balletter rummer så meget teaterhistorie. At opleve pantomimer som Harlekin Mekanisk Statue er som at springe ind i en tidslomme, og det er det, jeg holder allermest af ved Pantomimeteatret. Selve det dramaturgiske er langtrukkent og banalt, men dette illuderer, hvordan tiden så ud, dengang pantomimerne så dagens lys.

Harlekin Mekanisk Statue rummer dog også gode elementer. Den platte humor er især i centrum, og dette fanger både store og små Tivoligæster, der troligt sidder klar på bænkerækkerne, selvom det danske sommervejr kan være lidt ustadigt.

Til trods for en lidt tynd handlingstråd, rammer Harlekin Mekanisk Statue plet hos publikum, der griner med hver gang, Pjerrot falder på numsen eller får en over nakken. Det er skønt at mærke, hvordan Pantomimeteatrets dansere mestrer pantomimestilarten, der rummer det mimiske sprog, som de udfører helt ned i mindste detalje. Rollerne som Harlekin, Columbine, Kassander og Pjerrot var i aften besat af danserne Donovan Delis-McCarthy, Tori Cooper, Allan Nielsen og Allan Clausen, der alle fik historien udover scenekanten.

Tag venner og familie i hånden, og oplev denne klassiker af en pantomime for hele familien, som bidrager til Tivoliatmosfæren, og råb hurra med Pjerrot! Pantomimen er og bliver en ganske særlig sommeraktivitet, der heldigvis lever i bedste velgående takket være Pantomimeteatret.

Tivoli Ballet Teater

Pantomimeteatret, Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Spilleperiode: 5. april-20. september 2019

Set den 13. august 2019

Fotos: Tivoli Ballet Teater

Læs nærmere her:

https://www.tivoli.dk/da/kultur+og+program/teater/2019/harlekin+mekanisk+statue+2019

Forestillingen er gratis, når der er betalt adgang til Tivoli

Medvirkende: Donovan Delis-McCarthy, Tori Cooper, Allan Nielsen, Allan Clausen m.fl.

Iscenesættelse: Tommy Edvardsen assisteret af Per Lundsgaard

Dramaturg: Henrik Lyding

Musikken indspillet af: Prague Philharmonic Orchestra

Dirigent: Martin Åkerwall

Varighed: Ca. 25 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

One thought on “Anmeldelse: Harlekin Mekanisk Statue, Pantomimeteatret (Tivoli Ballet Teater)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *