Anmeldelse: I den nordiske sommernat, K – For Kultur og Bogense Sommercabaret

Anmeldelse: I den nordiske sommernat, K – For Kultur og Bogense Sommercabaret

Af Daniel Lassen

Der er nok ikke mange, som har tænkt spørgsmålet: ”Er det mon muligt at lave en moderne, opdateret Cabaret udelukkende ved brug af gammel nordisk sangskat?” Skulle du alligevel være en af de få, der har tænkt tanken, så er svaret et rungende: JA! I hvert fald at dømme ud fra cabareten I den nordiske sommernat.

Den yderst alsidige Betty Glosted står på scenen sammen med Kerteminde Revyens ”næsten” faste mand Kim Hammelsvang. Sammen med pianist Ulf Starup får de leveret et brag af en cabaret, som både er yderst velspillet, musikalsk, morsom, skarp og med moderne twist bl.a. omkring corona.

Betty Glosted, som tidligere var fast skuespiller på Odense Teater, er i ultimativ topform denne eftermiddag. Hun stråler på scenen og giver kant, charme og poesi til hver en linje, hun siger. Med hendes alsidige register og professionalisme formår hun både at forgylde og forny gamle klassikere som ”Der är service”, ”Du är den ende” og Olle Adolphsons utrolig smukke ”Trubbel”. Ikke mindst laver hun også en helt vidunderlig tolkning af ”Så’n er livet”. Ikke en tone, en retning eller betoning i en replik misses på noget tidspunkt, og det er stor skuespillerkunst.

Også Kim Hammelsvang virker yderst veloplagt og har næppe før været bedre. Han får både lov til at vise hans følsomme sider i f.eks. Lise Nilsons ”Säg det igen”, men han får så sandelig også lov til at gakke ud, specielt i de fire forskellige uhyre morsomme sange om pigen Annas liv her på jorden.

I det hele taget virker hele sammensætningen af sangvalg utrolig velovervejet, og de får os virkelig med ud på nogle rejser, som både er rørende, sjove, smukke forfriskende og intelligente. Det er meget tydeligt at denne cabaret vil noget mere end ”bare” at synge de gode gamle klassikere. Den vil fortælle os nogle sandheder omkring livet, og det gør den så også i den grad, på godt og ondt må man sige. Vi får endda også en smuk og hyldest til Bent Fabricius-Bjerre med på vejen.

Alt i alt er cabareten en helt igennem forrygende oplevelse. Stemningen var helt i top i Rønninges smukke og hyggelige forsamlingshus. Og hvis man så lægger en dejlig, velsmagende kage oveni, så kan det jo næsten ikke blive bedre. Denne cabaret er simpelthen et must at få set – for ingen tvivl om at unge såvel som gamle, kan lære af denne meget livskloge cabaret!

K – For Kultur og Bogense Sommercabaret

Spillede på Café 44 i Bogense tidligere på året og i oktober i Kerteminde og Langeskov

Set den 18. oktober 2020 (set i Rønninge Forsamlingshus, Stavnsagergyden 13, 5550 Langeskov)

Foto: K – For Kultur

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Spiller desværre ikke mere pt.

Medvirkende: Betty Glosted og Kim Hammelsvang 

Musiker: Ulf Starup           

Tekst og musik: Edvard Grieg, Shu-bi-dua, Benny Andersen, Søren Kragh-Jacobsen, Stefen Nilsson/Py Bäckman, Ida og Bent From, Povel Ramel, Betty Glosted, Olle Adolphson, Bent Fabricius-Bjerre, Gunnar Geertsen, Tove Ditlevsen, Bo Setterlind, Lisa Nilsson, Kuhlau, Bill Cook/Stig Rossner, Torben Iversen, Michel Sardou/Jan Eggum m.fl.

Varighed: Ca. 2 time og 20 min inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *