Anmeldelse: Kerteminderevyen 2019, Tornøes Hotel (Kerteminderevyen)

Anmeldelse: Kerteminderevyen 2019, Tornøes Hotel (Kerteminderevyen)

Af Daniel Lassen

Kerteminderevyen har de sidste tre år vadet i succes, og derfor var revydirektør Mads Nørbys valg om at skifte det ellers så velfungerende hold ud også lidt af et sats. Al tvivl omkring holdskiftet blev dog i den grad manet til jorden, da de først kom i gang. Revyen er nemlig et festfyrværkeri af sang, monologer, sketches, satire og hylende morsomme indslag leveret med kæmpe overbevisning af de fire skuespillere.

Instruktør Martin Miehe-Renard har virkelig formået at lave en dynamisk og morsom revy. Han frembringer det bedste i sine skuespillere Lisbet Kjærulff, Anette Støvelbæk, Gordon Kennedy og Kasper Gattrup. Både hver for sig og i særdeleshed sammen står de stærkt med tekster, hvor der er masser af bid i. Revyen lægger hårdt ud i første akt med emner som krænkelse, veganernes holdninger, Britta Nielsen-sagen, kønsneutralisering og telefonafhængighed.

Især et nummer som ”Kertemindekorter” er humor på højt plan. Nummeret omhandler et kor, der skal synge ”Du danske sang”, men de ender med at føle sig krænkede over flere dele af tekstens indhold. Dette nummer rammer lige ind i tiden, og får endda noget lokaldialekt flettet elegant ind. Også nummeret ”Slik og ballade” får latteren til at rulle, specielt grundet Kasper og Gordons helt eminente mimik og timing i rollen som to små drenge.

Andet akt byder på mindst ligeså mange fantastiske numre som første akt, hvis ikke endda flere. Flere vækker tårer frem af bare grin, tag fx numre som ”Tips til enlige mænd” eller ”Samtykke”. Det først nævnte nummer omhandler to mænd, der giver råd til nyskilte mænd omkring tøjvask i en kæmpe brandert, mens ”Samtykke” handler om det med lige at få samtykke på skrift inden den seksuelle akt finder sted. Begge er de spillet med så stor overbevisning, der gør, at det bliver suverænt.

Solonumrene i revyen fungerer også skønt, hvad enten det er Gordon som slidt visesanger, Kasper som synger en kærlighedssang til en fra publikum, Lisbet som countrysanger eller Anette som en rigtig dum kvinde. Men det sjoveste i andet akt er dog ”Finasfobier”, som er skrevet af Kristian Jensen. Heri er de fire skuespillere offentligt ansatte, og har en fobi overfor hver deres ord. Det er så sjovt og gakket, at man slet ikke kan stå for det.   

Kasper Gattrup og Gordon Kennedy har skrevet en stor del af teksterne selv, hvilket kan være lidt risikabelt. Nogle gange fungerer det nemlig super godt, at skuespillerne selv skriver mange af deres tekster, og andre gange ender det galt. I dette tilfælde fungerer det 100 %, og deres tekster er yderst skarpe og relevante.

Kun et par enkelte numre går hen og bliver lidt for lange, og taber derfor lidt af det ellers så høje tempo, fx nummeret ”Kronprinsessens nye klæder”. Og dette er på trods af, at det er flot spillet af revydebutanten Anette Støvelbæk, som igennem hele revyen falder ind med den største naturlighed, og er skøn til lave nye spændende karakterer. Årets panda-nummer i Kerteminde bliver også det længste. Dog er det et af de bedre pandanumre Revy Danmark har set indtil videre.

Revyen virker på mange måder mere ungdommelig end de fleste andre revyer. De har droppet de lidt mere gammeldages indslag, såsom fx viser, og de fokuserer mere på tempo og det med at lave grænseoverskridende humor i denne revy. Jeg tror på, at Kerteminderevyen 2019 vil være en sikker vinder, både hos de gamle, men med garanti også for de unge i familien.

Alt i alt er Kerteminderevyen anno 2019 en fremragende, satirisk, gakket, musikalsk og uhyre morsom revy. Revy er en holdsport, og for at det skal fungere, skal alle have noget godt stof og kunne supplere hinanden, hvilket de i den grad formår at leve op til her. Så 1-0 til Kerteminde!  

Kerteminderevyen 2019

Tornøes Hotel, Strandgade 2, 5300 Kerteminde

Spilleperiode: 26. maj-6. juli 2019  

Set den 26. maj 2019

Fotos: Emil Andresen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://kerteminderevyen.dk/

Medvirkende: Lisbet Kjærulff, Anette Støvelbæk, Gordon Kennedy og Kasper Gattrup 

Instruktør: Martin Miehe-Renard 

Koreograf og instruktørassistent: Simone Svane

Kapelmester: Peter Bom 

Scenograf: Anders Vesterholm   

Kostumier: Vibeke Valeur  

Tekst og musik af: Morten Holm-Nielsen, Lars Bisgaard, Gordon Kennedy, Kasper Gattrup, Martin Miehe-Renard, Orkland og Drake, Søren Vandkær, Four Jacks, Kris Holm Joensen, Kristian Jensen, Rasmus Krogsgaard og Holdet.  

Varighed: Ca. 2 time inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *