Anmeldelse: Kerteminderevyen 2022, Tornøes Hotel (Kerteminderevyen)

Af Christian Skovgaard Hansen
Lad det være sagt med det samme. Det svageste i årets Kerteminderevy er det noget ujævne og svingende tekstmateriale. Vi får en række hurtige grin. Men det bliver aldrig helt morsom, hvor latteren kommer helt nede fra maven, og hverken den store frækhed eller eftertænksom er til stede i år.
Holdet og Frede Gulbrandsen prøver at få det bedste ud af tekstmaterialet, og et højt humor og fin dynamik redder forestillingen, men man savner det lidt ekstra frække bid. Som vanligt går revyen til kanten og til tider lidt over, men den er desværre ikke helt så vovet som i nogle af de tidligere år.

Farshad Kholgi har igen i år en række numre, hvor han får lov at udfolde sin kunne ud i accenter og sort humor. De er veludførte, og han viser sin vidde, når han i et og samme nummer er thaikvinde, nordjysk bonde og en ko, som kan kælve hvert øjeblik, det skal være, men de bliver aldrig rigtigt sjove.
Hans nummer som afrikansk danseinstruktør, som vil befri os for vores fordomme – alt imens han træder på sin meget lange penis, som han da også befries for – er bindegalt og nok provokerende, men hvad pokker vil den sige os? Giv en hånd til Afrika får i hvert fald en ny betydning! Kholgi er egentlig bedst, når han holder sig fra disse karikaturer.
Det bedste og meste eftertænksomme nummer er ” Den sidste analoge person”, hvor Kim Hammelsvang som den analoge Åge fornemt spidder den teknologiske udvikling. Skal alt partout digitaliseres? Mennesket er jo egentlig både computer og printer i et, så hvad kan teknologien, som mennesket ikke kan? Helt så skarp er han ikke som Dronning Margrethe II, hvilket nok mest skyldes Lukas Birchs lettere anløbne og forudsigelige tekst.

Miljøet får også en kommentar, hvor Sofie Stougaard er god og nærmest poetisk i nummeret om, hvordan havet var, før plastikken nærmest tog overhånd. Katja Holm er også sjov som tryllekunster. Hun giver også en fin og ikke mindst morsom hyldest til den armensk-franske sanger Charles Aznavour. Men hvorfor nu, nu når han døde i 2018?
Bidragene til den politiske situation – både inden- og udenlandsk – fungerer til gengæld godt. Vores syn på flygtninge – de ”rigtige” vel at mærke sættes på spidsen i nummeret “Forkert bestilling”, hvor velviljen (eller er det modviljen?) til at hjælpe og ikke mindst hvem italesættes. Problemerne i DF udstilles fint og vittigt med Kim Hammelsvang som Morten Messerschmidt og Sofie Stougaard som Pia Kjærgaard. Vil DF mon klare deres egen flygtningestrøm, så de kan overleve?

Russerne tages også under kærlig behandling. Deres MGP-bidrag og oligarker får et svirp, men kritikken fungerer bedst i nummeret, hvor det russiske kor sendes på en ”særlig musikalsk operation” (!), hvor den danske sangskat tages under kærlig behandling, så den får et umiskendeligt russisk præg!

Debatten om, hvorvidt mænd, der nu er kvinder, skal have lov at deltage i sportskonkurrencer for et særdeles hårdtslående bidrag, som viser os, at det nok ikke er et helt problemfrit område.
De musikalske toner er også i år lagt i hænderne på kapelmester Peter Bom, som sørger for, at musikken i hvert fald er på toppen.
Årets version af Kerteminderevyen er bestemt morsom, men den kradser kun lidt i humoren, så den aldrig bliver helt morsom eller frisk. Et yngre publikum vil måske derfor også i år finde den lettere gammeldags. Grundcharmen er dog til stede – og den stegte flæsk før forestillingen er glimrende – så der er stadig grund til et besøg på Tornøes Hotel i Kerteminde.
Kerteminderevyen
Tornøes Hotel, Strandgade 2, 5300 Kerteminde
Spilleperiode: 22. maj-9. juli 2022
Set den 22. maj 2022
Fotos: Emil Andresen
Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:
Medvirkende: Kim Hammelsvang, Sofie Stougaard, Farshad Kholgi og Katja Holm
Kapelmester: Peter Bom
Tekst og musik: Morten Norby, Niels Dahl, Farshad Kholgi, Lars Bisgaard, Rasmus Søndergaard, Taus Bøytler, Sofie Stougaard, Linn Skåber, Lukas Birch, Thomas Pakula, Katja Holm m.fl.
Iscenesætter: Frede Gulbrandsen
Scenograf: Anders Vesterholm
Kostumier: Vibeke Valeur
Koreograf: Helena Dong
Varighed: Ca. 2 timer og 5 minutter inkl. pause
Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod
Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod