Anmeldelse: Kussesumpen, Teatret ved Sorte Hest

Anmeldelse: Kussesumpen, Teatret ved Sorte Hest

Af Julius Gotthardt Møller
‘Kussesumpen’ er et hensynsløst, humoristisk og mest af alt hudløst ærligt blik ind i et blogunivers, hvor feminisme og tanker om moderskab deler scenen på lige fod med voldtægtsfantasier og analsex.

Siden 2013 har kussesumpen.dk været et fristed for fire bloggere, der under pseudonym har blogget om det at være kvinde fra de små ting til de helt store. Det er dette tekstunivers, der ligger til grund for teaterstykket, og derfor er ‘Kussesumpen’ rent stilmæssig utroligt svær at placere.

For ligesom en blog skifter formatet konstant fra monologer over samtaler til mande-hade-lister. Alt sammen krydret med en konstant selvbevidsthed over stykket som værende netop dét – et stykke.

Kussesumpen

Det udmønter sig i, at Jacobe Orry (der både er en del af bloggen og kvinden bag stykket) i en monolog om Instagram og depression bruger hashtagsne #Teater og #Kussesumpen.

Min kvindelige ledsager og jeg blev dog efter stykket enige om, at stereotypen om den udadtil perfekte kvinde, der kæmper med en depression er en kliché. Ikke at det derfor skal negligeres, og stykket formår også at behandle tungere emner som moderskab med en vis tyngde – men stykket er under netop den monolog ikke så opfindsom og overraskende, som det ellers er.

Drivet i stykket kommer nemlig fra humoristiske og konstante spring mellem “blog-indlæg” om mænd, sex eller udstillede det hykleriske i kun at snakke om mænd i et stykke med titlen ‘Kussesumpen’.

Stykkets humor bygger på en blanding af den måde de tabubelagte emner hives frem i scenelyset og det meget underholdende sprog de fire medvirkende bruger. En løbende reference i stykket er f.eks. Peter Pan, der bruges om ”… mænd der ikke vil være voksne… Selvom de er over 30 og har deres eget firma”.

Josephine Angelica Lorentzens karakter kæmper igennem stykket for at advare mod den slags mænd, fordi man så selv ender med at være Wendy og ikke Klokkeblomst – man får ikke lov til at lege med, men kun være der med et plaster.

Alt i alt er ‘Kussesumpen’ et hyle morsomt og ikke helt politisk korrekt indspark i debatten om feminisme anno 2017. Det kan varmt anbefales til alle, der ikke bliver stødt af fire meget bramfri kvinder.

 

Kussesumpen

Teatret ved Sorte Hest, Vesterbrogade 150, 1620 København V

Spilleperiode: 4.-26. august 2017

Set den: 4. august 2017

Foto: Nikolai Levin

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.sortehest.com/forestillinger/kusse-sumpen/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *