Anmeldelse: Intet nyt er godt nyt, Dramaterne

Anmeldelse: Intet nyt er godt nyt, Dramaterne

Af Eva Gudmand

 

Kan vi skabe den perfekte verden ved at lade os overvåge af regeringen? Jaa… Nej… Måske…

Historien bag Dramaternes stykke ’Intet nyt er godt nyt’ er en fremtidshistorie om en by i total overvågning – men dette har sine konsekvenser. Fortællingen foregår i London og bliver fortalt af Sarah, som er kommet til byen for at finde ud af, hvad der er sket. Historien spilles som små udklip fra overvågningsmaskinen og den kunstige intelligens Eli, der viser historien om Londons fald.

Intetnytergodtnyt-1

Mathias Sauer er dramatikeren bag stykket og giver altså publikum et lille smugkig ind i fremtiden, og han giver et bud på, hvilke mulige konsekvenser og muligheder den teknologiske udvikling kan have. For mit vedkommende er det dejligt med et stykke, der ikke nødvendigvis forsøger at give os et svar, men i stedet giver publikum en masse ting med hjem, som man kan tænke over.

Desværre synes jeg, historien mangler noget kant og spænding. Fortællingen er forholdsvis lineær, hvormed spændingen ikke rigtig bliver bygget op, og ofte er man forvirret over, hvorfor nogle af de små sidehistorier egentlig skal være med.

Intetnytergodtnyt-2

Jeg må dog give en kæmpe applaus til alle skuespillerne, som generelt lægger et højt niveau i deres skuespil. Det er tydeligt at mærke, det er dedikerede folk, som virkelig lægger et stort stykke arbejde i at få det hele til at spille sammen, hvor både sang og skuespil var ganske imponerende.

Det, jeg var mest imponeret, over var brugen af scenerummet. Denne bestod kun af grå plader, som skuespillerne bar rundt i forskellige formationer. Pladerne blev ikke kun brugt som et æstetisk valg, men disse blev også en stor del af scenerummet både i forhold til danse og lydeffekter. Instruktør Malene Begtrup har virkelig fået skuespil og sceneshow til at spille godt sammen.

Alt i alt er det er forestilling, som giver publikum noget med hjem i rygsækken. Den henvender sig til alle, der vil opleve nogle dedikerede skuespiller med en anderledes historie, som giver flere spørgsmål end svar.

 

Dramaterne

Gribskov Kultursal, Østergade 52, 3200 Helsinge

Spilleperiode: 29. juli-5. august 2017

Set den 31. juli 2017

Fotograf: Louise Eriksen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://billetto.dk/e/dramaterne-praesenterer-intet-nyt-er-godt-nyt-billetter-196321

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *