Anmeldelse: Måske ku’ vi, Café Liva
- Posted by - Christian Skovgaard Hansen
- On -







Af Christian Skovgaard Hansen
Café Livas Sebastian-cabaret Måske ku’ vi havde urpremiere på Folketeatrets Snorreloftet i 2009. Dens opsætning nu på Liva II i Nyhavn viser, at den stadig kan.
Forestillingen er ikke ”bare” en teaterkoncert. Den får også cabaretens kendetegn med et satirisk og et mere eller mindre gennemgående tema, hvor det hele sættes ind i en (Danmarks-)historisk kontekst. De forskellige numre findes fornemt sammen af citater i form af speaks af Poul Jørgensen og Jes Dorph-Petersen fra de sidste årtiers nyheder, hvor der sættes en fin og ordnet ramme for nummeret eller numrene. Med få virkemidler og rekvisitter fylder Mette Marckmann og Jacob Morild fint denne ramme ud.
I Måske ku’ vi tages der fat på Sebastians sange i en række nye fortolkninger, hvilket overordnet lykkedes fint. Vi kommer også godt rundt i Sebastians store repertoire, og forestillingen viser hans store musikalske spændvidde. Vi hører ikke det hele af sangene, men tilpassede og samtidig tilpasse uddrag af dem, så de passer ind i den eller de forskellige historier.
”Verden er så fuld af skønne kvinder, driver mig til vanvid, også når de ikke er der. Tankerne om kvinderne forsvinder, …” Sådan findes en sammenhæng mellem først ”Nana” og derefter ”Ostesangen”. Hvem skulle have troet, at de to sange kunne parres? Formentlig få. Men det sker. Og så endda succesfuldt!
Forestillingen og valget af sange rammer både ned i denne mere humoristiske behandling af kærligheden til de mere alvorlige, dystre temaer. Vi runder både verdens krige, verdens magtspil, frygt, krig ctr. fred, kultur, rig ctr. fattig og ikke mindst ned i danskheden og menneskeheden som sådan. Måske ku’ vi er derfor meget mere end række gode musikalske numre, så den også giver os noget at tænke over med hjem fra båden.
Både Marckmann og Morild er fine sangere, og de kan begge anlægge den rette stemme til den rette sang. Morten Wedendahl og Eva Skippers musikalske arrangement på hhv. piano og bas komplementerer dette fornemt.
Efter godt halvdelen af forestillingens numre er der en kort pause. Den er desværre unødvendig, og den bryder dynamikken og den særlige stemning, som netop er blevet bygget op. Forestillingen er ikke længere end, at den sagtens kunne have været kørt i et stykke, hvilket ville have givet en mere harmonisk forestilling.
” Måske ku’ vi, måske ku’ vi, …” synger Sebastian i nummeret af samme navn. Og ”Yes We Can” som Barack Obamas valgslogan fra 2008 lyder. Café Livas Sebastian-cabaret kan også, og den viser Sebastians bredde og udødelighed også for et nyere og yngre publikum.
”Du er ikke alene / Der er en, der følger dig …” Husk det!
Café Liva, Nyhavn 26, Kajplads 52, 1051 København K
Spilleperiode: 16. januar-17. februar 2018
Set den 16. januar 2018
Foto: Brita Fogsgaard
Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:
http://www.cafeliva.dk/aktuel-forestilling
Medvirkende: Mette Marckmann og Jacob Morild samt Eva Skipper (bas) og Morten Wedendahl (piano)
Tekst og musik: Sebastian – og Bertolt Brecht og H.C. Andersen
Idé: Jacob Morild, Mette Marckmann og Morten Wedendahl
Musikalsk arrangement: Morten Wedendahl og Eva Skipper
Scenograf, regi og lys- og lyddesign: Nils Krøyer
Varighed: 1 time og 35 minutter inkl. pause
Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod
Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod