Anmeldelse: Når bladene falder, Bådteatret (Teatret Kimbri)

Anmeldelse: Når bladene falder, Bådteatret (Teatret Kimbri)

Af Jacob Riegels, gæsteanmelder

 

Døden kan være en stor og kompleks ting – og ikke kun for børn. På tre kvarter forsøger ’Når bladende falder’ at gøre det nemmere, når venner eller familie pludselig er væk. Forestillingen er særligt til dig, der nyder ro, og gerne vil sidde tilbagelænet med et saligt smil.

 

Under dækket på Bådsteateret bliver jeg inviteret ind i morfars lille indretning. En radio, en kuffert og en stol er alt, som han har valgt at beholde. Forestillingen går i gang, efter skuespillerne har sikret sig at alle er til stede. Nu vågner morfar i sin lænestol, dukkeført af Gitte Kielberg, der samtidig formår at spille moren. De får besøg af den travle, men omsorgsfulde datter, spillet af Miriam Ariana. Efter de simple rammer er lagt om stykket, dukker pletvis små, abstrakte stemningsvirkemidler frem.

 

 

Forestillingen har nemlig mange søde, flotte og sjove overraskelser, som fylder det lille rum. Symboler opstår gennem musik, koreografi og rekvisitter, men frakobler mig aldrig fra handlingen. Replikkerne er sparsommelige i morfars hjem, og bruges til at konkretiserer rammerne, men bliver leveret lidt distanceret fra rollerne. Skuespillerne er mere tilstedeværende i det nonverbale.

 

Det bliver dog som resultat til nogle noget udefinerbare karakterer, og jeg føler aldrig, at jeg lærer datter, mor og morfar rigtigt at kende. Særligt morfar bliver til tider anonym, på trods af den flotlavede dukke. Det er især synd, når jeg en gang imellem må anstrenge mig for at opretholde illusionen om den levende dukke.

 

 

’Når bladende falder’ er en behagelig forestilling, der løftes af stemninger og charmerende idéer, men eksisterer mest i sit øjeblik. Den simple historie og de udefinerbare karakterer er ikke noget, der skærper min nysgerrighed, men den beriger mig alligevel med nye tanker og abstraktioner. ’Når bladende falder’ er en betryggende påmindelse om, at livet kan leve selv i dødens nærvær.

 

 

 

Teatret Kimbri

Bådteatret, Nyhavn 16Z, 1051 København K

 

Spiller indtil: 18. november 2015

 

Spilledato: 6. november 2015

Fotos: Franseska Mortensen

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.baadteatret.dk/naar-bladene-falder/

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *