Anmeldelse: Nissepatruljen, Tivoli (Eventyrteatret)

Anmeldelse: Nissepatruljen, Tivoli (Eventyrteatret)

Af Julie Vad B. Madsen

Eventyrteateret lukker op for deres jubilæumsjuleforestilling. Det er nu tyvende år i træk, at Eventyrteateret har bidraget til julestemningen i Tivoli med talentfulde børn, som leverer på hele pladen, både når det gælder skuespil, dans og musik. Nissepatruljen tager både børn og voksne med ind i nissernes rige, som vi erfarer ikke blot består af juleglæde, julesang og julekager, men også har en skyggeside.

Forestillingen rejser spørgsmålet: Hvad gør man, hvis nisser hader jul? Svaret er her, at man i gamle dage sendte dem ind i Den forbudte zone, men at man i dag sender dem på Instituttet For Asociale Nisser. Da julemanden under en testflyvning taber den magiske gavesæk ned i zonen, så er det netop disse asociale nisser, som må komme til undsætning. De asociale nisser IQ, Funny og BB bliver sendt på en hemmelig mission for at få gavesækken tilbage, så julen ikke bliver aflyst. Som tak kan de få lov til at lægge deres huer og ikke længere være nisser. De tre nisser drager derfor under navnet ”Nissepatruljen” ind i zonen for at redde julen.

Nissepatruljen er et velskrevet stykke til børn, som er fyldt med gode musiknumre. Castet er utrolig talentfuldt. Ingrid Ryde, Emil Egedal Kristensen og Sif Beltner som spiller de tre asociale nisser, formår smukt at få de tre nissers unikke karaktertræk frem. Den kloge og dog socialt bevidste IQ, den søde sporhund BB og den sjove måske ikke så sjove Funny. Hertil kommer, at Rasmus Elbo, som spiller den stille, stærke Tyson, formår at give alle voksne, som har set Game of Thrones vibes i retningen af karakteren Hodor.

Stran Benli og Martin Viktor Larsen som spiller julemandens personlige assistent og sikkerhedschef formår at gøre karaktererne til nogen, vi elsker at hade og fremstår som en dynamisk duo hver gang de er på scenen sammen. Ikke nok med at skuespillerne kan spille skuespil, så er sangstemmerne også i top. Det er svært at huske på, at man overværer amatørteater, når man høre disse unge mennesker synge.

Kostumerne af Christine Brincker er igen i år lige i skabet. De er farverige og giver et klart billede af en anden tid og et andet land. Scenografien af Ane Løkken er simpel men effektfuld. Med få virkemidler, som forhæng og blade, bliver det klart hvor vi bevæger os rundt henne, om det er Den forbudte zone, Mig-du-dig’ernes hjem eller nissernes hjem. Prikken over i’et sættes af lysdesignet, som er farverigt og skaber den rette baggrundsstemning.

Koreografien af Tara Toya er kreativ og sidder lige i skabet. Der er gode synkrone danse, men toppen nås da vi får en dance-off mellem mig-du-dig’erne og Tyson, og Tyson tager os igennem alle de klassiske disko, salsa, hiphop trin og de for børnene lige så klassiske floss og fortnite-trin. Hele salen brød ud i piften, jubel og klapsalver oven på denne præstation.

Til gengæld mangler historien lidt i år. Den er som sådan nem nok at følge med i, men den tager en gang imellem nogle store spring fra et sted til et andet, som da Gertrud Gran får Tyson til at hente de tre asociale nisser ud af mig-du-dig’ernes hule, sker det pludseligt og uden forhistorie.

Historien bygger også på ”Nissernes historie” med baggrunden for Den forbudte zone, hvilket resulterede i flere eksempler, hvor skuespillerne gennem monolog skal have fortalt publikum baggrundshistorie nok til, at vi kan være med. Et eksempel er julemandens personlige assistent, der måtte fortælle selve historien om zonen og hvorfor det var endt som det var med de nisser der var sendt derind, samtidig med, at hun også skal fortælle, at julemanden var på testflyvning og tabte sin sæk. Det bliver lidt langt og tungt.

Nissepatruljen er en hyggelig julemusical for hele familien. Den kombinerer godt skuespil med charmerende sang. Med muligheden for Jul i Tivoli efterfølgende er julestemningen fuldendt. Stykket kan klart anbefales, men voksne vil få mest ud af den i selskab med børn. Der er ikke så mange stikpiller, som kun voksne forstår i år, der er mere tale om en forestilling i børnehøjde.

Eventyrteateret

Tivoli, Glassalen, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Spilleperiode: 23. november-15. december 2019

Set den 25. november 2019

Fotos: Ole Mortensen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.eventyrteatret.dk/forestillinger/nissepatruljen

Medvirkende: Ingrid Ryde, Emil Egedal Kristensen, Sif Beltner, Stran Benli, Martin Viktor Larsen, Rasmus Elbo, Emilie Olsen, Laura Langkilde, Nanna Giversen, Sebastian Sørensen, Natalie Halawani, Julia Bircow, Laurits Hjertholm, Ella Kring Henriksen, Sophie Dahlberg med flere

Forfatter og instruktør: Bo Skødebjerg

Komponist: Christian Dahlberg

Scenograf og rekvisitør: Ane Løkken

Kostumedesigner: Christine Brincker

Koreograf: Tara Toya

Lysdesign: Peter Clausen

Varighed: Ca. 60 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *