Anmeldelse: Nykøbing F. Revyens Vinterrevy, Nykøbing F. Teater (Nykøbing F. Revyen)

Anmeldelse: Nykøbing F. Revyens Vinterrevy, Nykøbing F. Teater (Nykøbing F. Revyen)

Af Christian Skovgaard Hansen

Januar er kold, mørk og lidt trist, og der er ikke nødvendigvis mange lyspunkter i måneden. Dét vil Nykøbing F. Revyen heldigvis lave om på! De introducerer derfor Nykøbing F. Revyens Vinterrevy. Og der er ingen tvivl om, at denne vinterrevy er et lys i mørket. Samtidig er det i lighed med sommerens revy muligt at spise en glimrende 2 retters menu før forestillingen, så man får en fuldendt aften.

På scenen står trioen Leif Maibom, Rikke Buch Bendtsen og Jan Schou, og de leverer en 80 minutters revy med både store grin, energi og tempofyldt spilleglæde tilsat enkelte mere eftertænksomme nedslag. Ingen af dem er helt unge længere, men det gør ikke spor – de er garvede revyskuespillere, og de bobler alle på scenen; både hver for sig, men også sammen. Jan Hertz står for den dynamiske og levende iscenesættelse, hvor numrene kommer fornemt som perler på en snor. En del af numrene har vi set før, men de er stadig aktuelle og morsomme, og sammen med et svirp til det politiske billede af i dag, bliver det en helstøbt lille terning.

Alle tre spænder vidt, og alle figurer tager kegler denne aften. Jan Schou er morsom som Dronningen, og han er enestående som fællessangeren, som har overordentligt svært ved at få publikum med på fællessangen… For vi kender den da – gør vi ikke…?!

Selvom det meste er sjov og ballade, er der heldigvis også plads til et par små pusterum, hvor virkeligheden og alvoren trænger sig på, så det hele ikke blot bliver tomme kalorier. Schou udmærker sig også med en smuk nænsomhed i Leif Maiboms fine og – desværre – stadig skræmmende aktuelle opdatering af brevet til Bulganin med visen ”Det bli’r koldere”. Fred er at skabe – vi skal ”bare” forstå det og overbevise verdenssamfundet om det…

Leif Maibom, som også er mand for en stor del af revyens tekster, er hylende morsom som præsten, der har kigget lidt for dybt i altervinsprøvesmagningen, hvorfor han får blandet alle de forskellige kirkelige ritualer godt og grundigt sammen. Måske sådanne præster kunne få flere til at gå i kirke om søndagen… Hans Thorleif-nummer er også dejligt tilpas upolitisk korrekt, hvor man tilpas nærmer sig kanten.

Maibom og Schou leverer også et svirp til det danske sundhedsvæsen, hvor alternative behandlinger og ditto nye læger med alternative baggrunde måske – eller nærmere måske ikke – er vejen frem. De er også skønne som de to ældre herrer på plejehjemmet. De to er mere end klar til at deltage i fredagsbaren, men lad os blot konstatere, at ikke alt i glasset er, hvad det ser ud til at være.

Rikke Buch Bendtsen synger smukt ”What a wonderfuld world”, og hun er skarp i både nummeret ”Jeg har været der”, som absolut er mere et omklædningspausenummer, og med de store problemer med MitID.

Alle tre leverer også overskud og musikalitet i støttemusiknummeret. Toppen af poppen støtter, når verden brænder, og når folk mangler hjælp. Denne gang er sagen ganske alvorlig, da støtten er for danskere med gasfyr! Både glimrende parodier af Peter A.G., Thomas Helmig, Anne Linnet, Kirsten Siggaard og mange flere når at kigge forbi og give et bidrag.

Musikalsk er revyen også i sikre hænder. Udover fornemt at lede det lille orkester får kapelmester Mickey Pless også lov til at synge et lille, men eftertænksomt nummer om de masker, som mennesket mere eller mindre ubevidst gemmer sig bag.

Nykøbing F. Revyens Vinterrevy er en kompakt lille maggi-terning af humør, humor og musikalitet tilsat et stænk eftertænksomhed. Den er derfor et kærkommen afbræk i januars hverdag. Der er næsten grinegaranti i år. Selvom gennemsnitsalderen på trioen på scenen er over 60 år, er tempoet højt, og humoren er på ingen måde bedaget. Lad os derfor håbe, at det bliver en fremtidig tradition på Falster!

Nykøbing F. Revyen

Nykøbing F. Teater, Østergågade 2, 4800 Nykøbing Falster

Spilleperiode: 19.-29. januar 2023

Set den 19. januar 2023

Foto: Nykøbing F. Revyen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Medvirkende: Rikke Buch Bendtsen, Jan Schou og Leif Maibom

Musikere: Mickey Pless, Michael Axen, Lasse Knudsen og Thomas Lund Madsen

Kapelmester: Mickey Pless

Tekst og musik: Leif Maibom, Mickey Pless, Thomas Pakula, Kasper Le Fevre/Preben Kristensen, Kenneth Sichlau, Jan Svarrer/Søren Anker Madsen, George David Weiss & George Douglas, Carl-Erik Sørensen, Jens Krøyer, Lukas Birch, Volmer-Sørensen, Max Leth m.fl.

Instruktion: Jan Hertz

Koreograf: Rikke Buch Bendtsen

Scenografi: Lars Rødbroe

Varighed: Ca. 1 time og 20 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

One thought on “Anmeldelse: Nykøbing F. Revyens Vinterrevy, Nykøbing F. Teater (Nykøbing F. Revyen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *