Anmeldelse: Over Gud, under loven, Teatret Svalegangen (Von Baden)

Anmeldelse: Over Gud, under loven, Teatret Svalegangen (Von Baden)

Af Lea Damgaard

 

Teatergruppen Von Baden kan et eller andet med at sætte en ramme om en forestilling. Senest blev indgangen til overvågningsstykket ’Transit’ omdannet til en sikkerhedszone, hvor publikum blev visiteret før de fik lov at komme ind i teatersalen.

Denne gang, i ’Under Gud, over loven’, iklædes publikum hvide kitler og vises på plads af dansende læger til tonerne af Bee Gee’s ”Staying Alive”. Sidstnævnte detalje er en lille genistreg, da de fleste vil vide, at det netop er denne melodis takter, som man skal ramme når man giver hjertemassage. For ’Under gud, over loven’ er en fortælling om hjertelæger.

På Teatret Svalegangen kan man lige nu opleve den rystende fortælling om de mennesker, der hver dag bogstavelig talt står med andre menneskers liv i hænderne. Og disse læger er klar over deres rolle som helte, faktisk i en sådan grad, at deres mod går over i hovmod. For lægerne belønner sig selv med dyre rejser, hoteller og kunst for forskningspengene.

Da vi møder de fire hjertekirurger, er de netop mødt ind til vagtskifte og til nyheden om afskedigelsen af en kollega, der ikke havde styr på sine bilag. Og herfra ruller skandalerne. For selvom man dagligt redder liv, skal ikke se sig hævet over loven for brug af forskningsmidler.

vb-4-1280x600

’Under Gud, over loven’ formår at lege med publikums sympati. Det er interessant at mærke, hvordan man det ene øjeblik mærker forargelsen over lægernes meget upassende diskussion af hinandens økonomiske valg over operationsbordet og det næste øjeblik medlidenheden med overlægen, der først overtales af familien til at bruge løs af sine penge og derefter trækkes igennem et meget underminerende medieshow, hvor hans forklaring konstant afbrydes og druknes af buh-råb.

De fire skuespillere Anders Brink Madsen, Henrik Vestergaard, Frederik Meldal Nørgaard og Charlotte Trier spiller virkelig godt sammen, og det gælder for alle lægerne, at man sidder med den helt rette mængde afsky og medlidenhed på én gang.

vb-10-1280x600

’Under Gud, over loven’ er en god og underholdende forestilling, som med nogle groteske og sjove scener får fortalt en historie. Men desværre er der også visse scener og pointer, som trækkes lige lovligt meget i langdrag, og det kan heller ikke siges at være en fortælling, der sætter gang i de helt store tanker hos publikum.

Når det er sagt er det helt bestemt en forestilling, som har god underholdningsværdi og som kan anbefales dem, der er i humør til en letfordøjelig fortælling med nogle gode grin undervejs.

 

 

Af Teatergruppen Von Baden

Teatret Svalegangen, Ny Scene, Rosenkrantzgade 21, 8000 Århus C

Spilleperiode: 1.-15. september 2016

Spiller herefter i perioden 1. – 22. oktober 2016 på Teater Grob, København N

Set den: 8. september 2016

Fotos: Morten Fauerby

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.svalegangen.dk/forestillinger/gaeste-forestillinger/under-gud-over-loven/

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *