Anmeldelse: PUNK – A Rebel Never Dies, Musikteatret Holstebro (Black Box Dance Company)

Anmeldelse: PUNK – A Rebel Never Dies, Musikteatret Holstebro (Black Box Dance Company)

Af Sanne Halkjær Hebsgaard

”Oprøret er her og forbliver her. Det kan være stort, lille – tyst, højtråbende – evigt skelsættende eller blot en døgnflue.” Dette er den første sætning, der er i programmet for PUNK – A Rebel Never Dies. Det beskriver oprøret, som kan have flere størrelser og betydninger for enhver. Men jeg må bare sige, at det også utroligt godt beskriver det, der er i vente i denne danseforestilling!

Da danseforestillingen starter, træder de seks unge dansere ind på scenen. Her skiftes de til ultrakort at præsentere sig for publikum – helt uden at fortrække en mine. Og med et springer de rundt på scenen til høj og buldrende musik. De kaster med hinanden, slår ud efter hinanden, kaster rundt med kasser og bevæger sig på næsten uvirkelige måder. Det ser helt vildt og overvældende ud. Så er standarden i den grad sat for de næste 70 minutter!

Selve scenografien af Signe Krogh er lige i øjet, da alle detaljerne passer perfekt sammen. Det er meget velovervejet, men på en måde hvor scenen kommer til at se tilfældig ud. Derudover oplever jeg også scenografien meget rå og enkel. Selve lysdesignet af Marcus Philippe Gustafsson, der bruges som en del af scenografien, fungerer helt vildt godt! Det skaber flere dimensioner og forskellige niveauer af intensitet i danseforestillingen. Det spiller helt vildt godt, at selve lysdesignet er indbygget i scenografien, og dermed bliver håndgribelig for danserne, så de kan inkorporere lyset i deres dans.

Undervejs i danseforestillingen er der flere sceneskift. Men de er så utroligt velkoreograferede, at publikum slet ikke opdager dem. Skiftende bliver en del af dansen og fortællingen. Det gøres flydende og helt igennem velovervejet. Pludseligt er der blevet ført et rullende ”lærred” ind på bagscenen, hvor video kan projekteres på. En af grundende til at publikum slet ikke opdager disse skift, er fordi, der næsten altid sker noget på scenen. Fokus flyttes hele tiden, men uden at virke forvirrende.

Hver og en af de seks dansere der står på scenen, er utroligt talentfulde. De udtrykker sig alle seks på hver deres måde. Koreografien gør de til deres egen, og giver alle deres trin personlighed. Som en helhed giver de så meget liv og kraft, at det halve kunne være nok. Deres individualitet er så spændende at dykke ned i, og de formår at vække følelser i publikum, ud fra den måde de formidler danseforestillingen på.

Selvom der er fokus på oprør i denne danseforestilling, kommer de alle seks ind under huden på en. Der er ikke én af de seks, som ikke når ud over scenekanten og helt tæt på hvert enkelt publikum i salen. De er alle seks meget nærværende og alt i alt bare virkeligt talentfulde!

I denne sæson har Black Box Dance Company valgt oprør, fællesskab og identitet som sæsonens temaer. Tre temaer som alle spiller ind i vores liv. Det er derfor nogle stærke og følsomme temaer, der bliver brugt i denne sæson, men som samtidigt kan sætte et aftryk både for Black Box Dance Company, men også for de publikummer der kommer til at opleve sæsonens forestillinger. Selvom hovedtemaet for PUNK – A Rebel Never Dies er oprør, så spiller de tre andre tematikker stadig ind, og det skaber dermed en rød tråd for hele danseforestillingen.

Selve titlen PUNK – A Rebel Never Dies er også meget sigende i forhold til oprør som tema. Netop fordi oprøret aldrig dør. Der vil altid være noget at gøre oprør imod. Det kan være alt fra at gøre oprør imod det miljø, man er opvokset i, til at gøre oprør imod landets politikkere. Og selve danseforestillingen viser nemlig flere former for oprør. Der er især fokus på selve oprørenes vinkel. Den vrede eller sorg, som står bag det oprør, der sættes i gang, samt den passive eller aktive rolle, som man som oprører tager på sig. Og da det er usagt, hvilke oprør man som publikum oplever på scenen, er det derfor op til den enkelte i publikum, at forestille sig, hvad de seks unge dansere vil fortælle.

Black Box Dance Company er Danmarks tredje største professionelle dansekompagni, og samtidigt det eneste placeret udenfor Københavnsområdet. Ensemblet i Black Box Dance Company er udvalgt med omhu, ud fra de mange professionelle dansere der ansøger fra hele Europa. Alle i ensemblet er i starten af deres professionelle karriere, og der er derfor rig mulighed for dem til at udvikle sig sammen med nye spirende talenter. Det er tydeligt at mærke, at Black Box Dance Company ønsker at være nytænkende, favne mangfoldigheden og skabe nye udtryk. Dette gør de med både store og små forestillinger i ind- og udland for unge og voksne.

Oprør er noget, der spiller ind i vores liv på et eller andet tidspunkt. Det opstår i forskellige grader, men det er trods alt noget, vi alle kender til. PUNK – A Rebel Never Dies er derfor en danseforestilling, som vedrører alle. Om det så er et oprør, man har inden i sig selv, eller om det er et oprør, man tager sammen med en mindre eller større gruppe, så vil man som publikum kunne nikke genkendende til meget af det, som der bliver portrætteret i denne danseforestilling. PUNK – A Rebel Never Dies er i hvert fald utroligt anbefalingsværdig, og burde i min optik opleves af så mange som muligt.

Black Box Dance Company

Musikteatret Holstebro, Den Røde Plads 16, 7500 Holstebro

Spilleperiode: Danmarksturné 22. oktober 2020-8. april 2021

Set den 22. oktober 2020

Fotos: Jacob Stage

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.black-box-theatre-and-dance.dk/dans/punk/

Medvirkende: Giorgia Reitani, Jasmine Gordon, Juame Luque Parellada, Jon Ipina, Elena P. Nielsen samt Mikkel Alexander Tøttrup. Derudover Rosie Stebbing og Carl Hughes

Iscenesættelse: Jacob Stage

Koreografi: Jacob Stage og Black Box Dance Company

Scenografi: Signe Krogh

Kostumedesign: Åsa Gjerstad

Lysdesign: Marcus Philippe Gustafsson

Varighed: Ca. 70 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *