Anmeldelse (re-anmeldelse): Snedronningen, Tivoli

Anmeldelse (re-anmeldelse): Snedronningen, Tivoli

Af Henriette Devantier

I Tivolis fortryllende verden af jul har Tivoli Ballet Teater atter deres juleballet, Snedronningen, på programmet. Denne gang er det i en endnu mere gennemarbejdet version end ved sin førsteopførelse i 2019. Yuri Possokhovs koreografiske vision, sammenflettet med Oh Lands drømmeagtige kompositioner og Dronning Margrethe II’s fantasifulde kostumer og scenografi skaber et scenisk univers, hvor magi og virkelighed smelter sammen – helt i tråd med H.C. Andersens litterære forlæg.

Ungt Teaterblod var på pletten ved ballettens premiere i 2019. Du kan læse mere om ballettens handling og karakterer her.

Possokhovs koreografi er en hyldest til både det originale eventyr og Tivolis pantomimetradition. Særligt morsomme og livlige var danserne Allan Clausen, Allan Nielsen og Tommy Edvardsen, der med energi og pantomimisk flair havde rollerne som finnekone, røverkone og bedstemor. Deres præstationer bidrog med en lettilgængelig humor og charme, som stod i skøn kontrast til de mere inderlige pas de deuxer og skønne ensemblestykker.

Ligeledes får Snedronningen lov til at stå for en stor del af dramatikken. Til urpremieren i 2019 var Snedronningen en uhåndgribelig stemme, en kriblende fornemmelse i baggrunden, men i denne nyreviderede udgave bliver hun vækket til live på scenen. Nadia Skriver Rosenby indtog rollen som Snedronningen med en dramatisk tilstedeværelse. Men det bliver ikke til mere end det. Hun går snarere rundt fremfor at danse. Det er synd. Der var ellers meget potentiale.

Dronning Margrethes scenografi og kostumer fremstår til gengæld som taget ud af et eventyr, hvilket Oh Lands musik underbygger. Hendes kompositioner er lige så alsidige og finurlige som ballettens koreografi. Hvis man tror, man skal lytte til Tchaikovskys ”Svanesøen” eller Løvenskiolds ”Sylfiden”, så kan man godt tro om igen. Oh Lands kompositioner akkompagnerer den alsidige fortælling og spænder derfor bredt – lige fra elektroniske beats til klassisk sopransang.

De bærende hovedroller, Gerda og Kay, blev denne aften danset af Amalie Isager og Robert Thomsen. Isager portrætterede den lille pige, der udvikler sig til kvinde, med en teknisk sikkerhed, en barnlig sødme og en voksen modenhed. Omvendt manglede Thomsens Kay desværre gnist og dybde. Der var ikke meget poesi i Thomsens fortolkning. Det var der til gengæld hos Rensdyret, der blev danset af den cubanske Cosme Tablada. Hans kropsnære hvide heldragt fremhævede hans lange linjer og stikkende hænder, der kreativt mimede et gevir. Med majestætisk ro bidrog hans rensdyr med både dybde og elegance.

Udover at det var en glæde at opleve H.C. Andersens udødelige eventyr udfolde sig på scenen, var det ligeledes en glæde at opleve diversiteten på scenen. På scenen var både lange dansekroppe, korte dansekroppe, mørke dansekroppe, lyse dansekroppe og alt derimellem. Den gennemgående fællesnævner var utvivlsomt, at det var dygtige dansekroppe. Diversiteten klædte forestillingen.

Det er lykkedes Tivoli Ballet Teater at højne niveauet. Snedronningen er en værdig repræsentant blandt landets mange juleforestillinger. Den appellerer til mange – både små og store. Forestillingen favner publikum, og besidder en hjertevarme, der er alle forundt i denne travle juletid. Tag familien i hånden og oplev Snedronningen i Tivolis Koncertsal frem til 23. december.

Tivoli, Koncertsal, Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Spilleperiode: 30. november-23. december 2023

Set den 2. december 2023

Fotos: Henrik Stenbjerg

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.tivoli.dk/da/kultur-og-program/teater/2023/snedronningen

Medvirkende (denne aften): Amalie Isager, Robert Thomsen, Nadia Skriver Rosenby, Allan Clausen, Allan Nielsen, Louka Do Vale Tinoco, Vincent Gabriel Vernal, Kaitlin Zeis, Anna Zavalloni, Tommy Edvardsen, Laurie Nielsen, Cosme Tablada m.fl.

Koreografi: Yuri Possokhov

Scenografi og kostumer: Dronning Margrethe II

Musik: Oh Land

Libretto: Camilla Hübbe

Videodesign: Morten Just

Lysdesign: Al Crawford

Lyddesign: Henrik Christiansen

Varighed: Ca. 2 timer inkl. en pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

2 thoughts on “Anmeldelse (re-anmeldelse): Snedronningen, Tivoli

 1. Hej. Lørdag den 9. december var vi to voksne i Tivoli og se Snedronningen. Forestillingen var bare helt i top, og vi ville gerne læse lidt mere om historien. Programmet var desværre udsolgt, og jeg vil høre om I vil sende to stk.

  1. Kære Marianne,
   Du skal have fat i Tivoli. Du kan se deres kontaktoplysniger på deres hjemmeside. 🙂
   Med venlig hilsen
   Ungt Teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *